הזמנה לבר מצווה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 22/01/20 20:31 כה בטבת התשפ

שאלה

שלום רב.

יש לי שאלה אני רוצה לכתוב פסוק בהזמנה של הבר מצווה שלי ואני לא מוצא פסוק עם השם מאור אם תכול לעזור לי אשמח

תשובה

בעזרת השם.

שלום לך מאור היקר שיהא לך מזל טוב ובשעת ברכה הבר מצוה.

לגבי פסוק על מאור הנה יש הרבה פסוקים של אורות והתורה פותחת במאור הגדול.

ויש פסוק המיוחד למצוות שהוא לדעתי הכי מתאים

"כי נר מצוה ותורה אור".

ויש גם מדרשי חכמים על מאור שבתורה.

אלא שיש פוסקים הסוברים שעדיף להמנע מכתיבת פסוק בהזמנות כיוון שהרבה אנשים אינם שומרים את ההזמנות ואינם גונזים את ההזמנה ופסוק הנכתב או הנדפס אסור להשליכו.

לכן יש פוסקים המצדדים בכתיבת חלקי פסוק

ולכן מה שהצעתי הוא חצי פסוק

כי נר מצוה ותורה אור.

ואתה יכול לשלב

ולכתוב גם לוגו איור יפה שיהא כתוב בו

מאור התורה.

בר מצוה.

והנני מברכך שתזכה להיות גדול ומאיר בתורה וחגיגת בר המצוה תהא בכבוד ובשמחה.

מזל טוב.