הוצאת זרע לבטלה

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 18/01/22 11:23 טז בשבט התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב, לאחר שבועיים שהתאפקתי לא להוציא את זרעי לבטלה נשברתי.

ניסיתי כל דבר ודבר

לשמוע הלכות, וגם שירים העוסקים באמונה ולהתעסק בעוד דברים המסיחים את הדעת

אבל התאווה עלתה על גדודותיה

מה עליי לעשות כדי שזה לא יחזור שנית?

תודה מראש????

תשובה

בס"ד

לשואל היקר שלום רב,

אני שמוע את התסכול הרב שיש לך.

אתה מתמודד יחד עם הרבה גברים באותו הנושא , יש לך 'תאווה' שיש לה מקום חשוב במין האנושי ובעבודת ה' .

נכון , חכמינו אסרו להוציא זרע בעינוג עצמי, והדבר קשה מאוד עד בלתי אפשרי לנערים בגילך. מורכבות זו היא חלק מהמציאות הרוחנית של הגבר היהודי.

אינני יכול להתחייב לך שבעקבות עצה כזו או אחרת הדבר לא יחזור שנית , ונראה שכבר מצאת לך את דרך ההתמודדות שלך.

אבל כן אכתוב לך:

העיקר זה לא להתייאש מעצמך ולחשוב שהקב"ה רחוק ממך כי אתה טמא חס ושלום . הקב"ה אוהב אותך ועצם הרצון שלך בקדושה הוא יקר בפני עצמו .

רבינו נחמן לא סתם צעק בקול גדול " אין ייאוש בעולם כלל " : הוא רצה שנשמע את ההדהוד של הצעקה לאורך הדורות . אל תתייאש בעבודת ה' ! אל תיפול רוחך כי אתה לא מצליח לשמור איסור כלשהוא.

תאמין שהקב"ה אוהב אותך ונתן לך תעצומות חיים רבים כל כך , יש לך יכולת להיות שותף בבריאה . אז תרים את הראש ותדע שהדבר יכול לחזור על עצמו , כי אתה מתבגר בריא.

יצר המין ומימד העונג הם מדהימים , וצריך ללמוד לחיות איתם מצד הקדושה כל החיים . ( כן, גם אחרי שתתחתן יהיו לך התמודדויות ).

לכן - כמו בכל דבר עושים תשובה , מתחרטים , ומקבלים על העתיד . בנוסף, להתפלל לקב"ה שיעזור לך להיות ברמת הקדושה שאתה שואף אליה .

אני מברך אותך שהקב"ה יאיר בך את כוח האמונה בו ובעצמך , ולראות את זה שאתה אהוב אצל המקום - באמת אהוב .

יום טוב