הבטחתי פעמיים שם לילוד

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 09/08/21 11:01 א באלול התשפא

שאלה

שלום,

אני ובעלי מאוד מתלבטים לגבי שם לילד.

לפני שנכנסתי להריון ניסינו מעל שנה להקלט ללא הצלחה, הדלקתי נרות התפללתי כל יום שבת

ולפני מס חודשים הדלקתי נר לכבוד רבי נחמן וביקשתי שיסנגר עלינו ובתמורה לכך נראה לילד בשמו ואם זו בת בשם הבת שלו.

חודש וקצת אחרי הייתה הילולה לבבא סאלי וגם שם הדלקתי נר לכבודו וממש ביקשתי מעל הלב שיסנגר עלינו ושיפתחו לנו שערי שמיים

ואחרי 8 ימים גיליתי על ההריון .

ברוך השם ישתבח הבורא מאוד שמחה ומאושרת אבל מה לגבי ההבטחות שלי?, הרי לא אוכל לקורא על שם שניהם זה ארוך מידי ממש מתלבטת וכבר חוששת שאם לא אעמוד בהבטחתי יקרה משהו

האם אפשר וצריך לעשות פה התרת נדרים? מה עוד אפשר לעשות?

תשובה

שלום לך.

ראשית הבנתי מדברייך שבפעם הראשונה אמרת מפורש שתקראי לבן בשם נחמן ולגבי הפעם השניה לא כתבת שאמרת שתקראי לבן בשם בבא סאלי.

אולי אמרת ולא ציינת זאת או שחשבת בליבך ולא אמרת בפה.

ובכן ראשית את יכולה לקרוא בשם ישראל נחמן או נחמן ישראל אלא אם כן קשה לך.

שנית כדאי מאוד שתגשי עם בעלך לתלמיד חכם הבקי בהתרת נדרים שיברר בדיוק מה אמרת על מנת לדעת האם את צריכה וכיצד להתיר נדר.

ובעזרת השם לא יקרה שום דבר לא טוב להיפך זכות שני הצדיקים תעמוד לכם רק שתבררי מה עלייך לעשות מבחינה מעשית.

וכה יתן השם ותזכו שיהיו לכם הרב נחמנים והרבה ישראלים בזכות סידנא הבבא שסאלי ורבינו נחמן.

הסירי דאגה וחשש מלבך

גשו לתלמיד חכם שישמע ויברר ויורה לכם מה עליכם לעשות.