האם ניתן בשבת להוסיף מים למפל מים קטן בבית המחובר לחשמל?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/07/21 17:58 יז באב התשפא

שאלה

יש לנו מעין עציץ, שאין בו צמחים אלא רק אבנים והוא מחובר לחשמל, וממלאים אותו במים והוא מייצר מפל קטן , בגלל רכיב חשמלי המושקע מתחת לאבנים ומחובר לשקע חשמלי. (מין מזרקה קטנה). לאט לאט מתמעטים המים ,עד שהמפל חדל לפעול. האם אפשר להוסיף מים בשבת כאשר המים שהתמעטו, עדיין מפעילים את המפל?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

צריך להכיר בדיוק את המנגנון כדי לענות על זה, אבל באופן כללי, לכאורה, אם הוספת המים לא גורמת שום פעולה חשמלית כלשהי, אלא רק גורמת שהמנגנון ימשיך את פעולתו, זה יהיה מותר.

אבל כאמור צריך להכיר בדיוק את המנגנון בשביל לומר בצורה ברורה.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן