האם מותר לאכול חלב נוכרי? ומה זה אומר בכלל?

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 19/01/22 13:35 יז בשבט התשפב

שאלה

למה יש אנשים שאוכלים חלב נוכרי וכאלה שלא ומה זה אומר בכלל?

תשובה

שלום וברכה,

חלב נוכרי- זה חלב שנחלב ע" גוי, בלי פיקוח של יהודי.

טעם האיסור- גזירת חכמים מהחשש שמא ערבבו עם החלב הכשר, חלב שאסור בשתיה (כגון חלב נאקות וכדו').

איסור שתיית חלב עכו"ם אסור לדעת כולם, אך ישנה מח' הלכתית האם אבקת חלב עכו"ם אסור, או מותר?

המתירים סוברים: שגזירת חכמים חלה על חלב נכרי ממש, ולא על חלב נכרי שנוצר בצורת של אבקה וכדו', משום בזמן הגזירה לא היה נמצא אבקת חלב נכרי.

האוסרים סוברים: א. באבקת חלב נכרי עדיין יש את החשש שמא עירבבו, או החליפו בין אבקת חלב כשר לאבקת נכרי טמא.

ב. אוסרים משום שגם באבקת חלב עכו"ם, ישנן השפעות רוחניות שליליות על נפש הצורכים אותו.

להלכה - למרות שיש מס' פוסקים אשכנזים שמתירים להשתמש באבקת חלב עכו"ם, ראוי להימנע לחלוטין מלצרוך מאכלים ומשקאות המכילות אבקת חלב עכו"ם מהחששות הנ"ל.

בשורות טובות