האם מותר לאכול חלב נוכרי? ומה זה אומר בכלל?

חדשות כיפה הרב דוד לוי 07/12/21 22:43 ג בטבת התשפב

שאלה

האם מותר לאכול חלב נוכרי ומה זה אומר בכלל? ולמה יש כאלה שמותר להם לאכול וכאלה שאסור להם

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

חלב נוכרי אסור באכילה כמו כל איסור דרבנן אחר ואין חולק.

אתה אולי מתכוון ל'אבקת חלב נוכרי' - זה חלב נוכרי שהפכו אותו לאבקה ואחר כך השתמשו בו.

בדורות הקודמים לא היתה ברירה והתירו מכון שהפיכתו לאבקה הפכה אותו לדבר אחר. בשלושים השנים האחרונות התחילו לייצר אבקת חלב מחלב ישראל ולכן ראוי להפסיק לסמוך על ההיתר הדחוק שהיה בעבר.

הבהרה - משתמשים באבקת חלב במוצרים בסיסיים כמו גבינות קוטג וכד ולכן בעבר היה צורך גדול בהיתר הזה.

בברכה דו ד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן