האם בת הזוג שלי כושפה ולכן עזבה אותי?

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 01/05/19 21:23 כו בניסן התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול

כישופים ומאגיה וכול הדברים האסורים האלה

האם זה באמת אמיתי ?

אני שואל את זה כי אני ביקרתי אצל משהו שמתעסק בספר הזוהר והוא אמר לי שבת הזוג שלי נפרדה ממני אחרי 7 שנים של קשר בגלל כישוף

רציתי לדעת אם זה באמת אמיתי?

ומה אפשר לעשות אם באמת הוטל עליה כישוף או משהו כזה ?

מאז שנפרדנו ומאז שהלכתי לבן אדם הזה שמתעסק עם הזוהר

חזרתי להתפלל ופתאום חזר לי החשק להניח תפילין למרות שאני בן אדם חילוני שלא שומר שבת

תשובה

שלום רב.

ראשית הנני שמח שהנך מתפלל ומניח תפילין ומאחל לך שתזכה לשמור שבת כהלכתה וללכת בדרך התורה הקדושה בכל הענינים.

משאלתך ניכר שאתה יודע שהדברים הללו אסורים וברשותך אביא כמה הלכות בענין זה.

כתב הרמב"ם בפרק י"א מהלכות עבודה זרה בהלכה ד:

"אין מנחשין כעכו"ם שנאמר לא תנחשו, כיצד הוא הנחש כגון אלו שאומרים הואיל ונפלה פתי מפי או נפל מקלי מידי איני הולך למקום פלוני היום שאם אלך אין חפציי נעשים, הואיל ועבר שועל מימיני איני יוצא מפתח ביתי היום שאם אצא יפגעני אדם רמאי, וכן אלו ששומעים צפצוף העוף ואומרים יהיה כך ולא יהיה כך, טוב לעשות דבר פלוני ורע לעשות דבר פלוני, וכן אלו שאומרים שחוט תרנגול זה שקרא ערבית, שחוט תרנגולת זו שקראה כמו תרנגול, וכן המשים סימנים לעצמו אם יארע לי כך וכך אעשה דבר פלוני ואם לא יארע לי לא אעשה, כאליעזר עבד אברהם, וכן כל כיוצא בדברים האלו הכל אסור וכל העושה מעשה מפני דבר מדברים אלו לוקה. "

בהמשך הפרק מביא הרמב"ם הלכות נוספות לגבי איסור מכשף ומעונן ושואל באוב וידעוני וקוסם ובסוף הפרק כותב הלכה מרתקת על כל חומרת האיסורים הללו וחובתו של יהודי להתרחק מהם ולהיות תמים ואלו דבריו:

" רמב"ם הלכות עבודה זרה פרק יא

ודברים האלו כולן דברי שקר וכזב הן והם שהטעו בהן עובדי כוכבים הקדמונים לגויי הארצות כדי שינהגו אחריהן, ואין ראוי לישראל שהם חכמים מחוכמים להמשך בהבלים אלו ולא להעלות על לב שיש תועלת בהן, שנאמר כי לא נחש ביעקב ולא קסם בישראל, ונאמר כי הגוים האלה אשר אתה יורש אותם אל מעוננים ואל קוסמים ישמעו ואתה לא כן וגו'.

כל המאמין בדברים האלו וכיוצא בהן ומחשב בלבו שהן אמת ודבר חכמה אבל התורה אסרתן אינן אלא מן הסכלים ומחסרי הדעת ובכלל הנשים והקטנים שאין דעתן שלימה, אבל בעלי החכמה ותמימי הדעת ידעו בראיות ברורות שכל אלו הדברים שאסרה תורה אינם דברי חכמה אלא תהו והבל שנמשכו בהן חסרי הדעת ונטשו כל דרכי האמת בגללן, ומפני זה אמרה תורה כשהזהירה על כל אלו ההבלים תמים תהיה עם ה' א-לקיך".

והנה בכל דור יש אנשים הוזים טועים ומכשילים אנשים תמימים ואומרים להם דברי כזב ושקר וכדי לאמת את דרכם הם מתבלים את השקר בכמה דברי אמת ועל פי רוב מתפרנסים מההבלים הללו וחלק מבני עמי חלילה ישאלו בעץ ובאבן.

הפסק ללכת לדרוש באנשים כאלו יתכן והבחורה עזבה אותך כי היא חושבת שאתם לא מתאימים או שהתנהגת אליה לא יפה ואולי מישהו ממשפחתה חושב שאינכם מתאימים ויכולות להיות סיבות נוספות.

אם אתה אוהב אותה וחושב שאתם מתאימים תנסה להפגש איתה ולברר האם יש אפשרות להתחתן ואולי יש מה לשפר ובכל ענין תתפלל להשם יתברך שתקים בית עם האשה הראויה והמתאימה לך.

דע לך שאדם צריך להתפלל מאוד מאוד על הענין החשוב הזה והנני מאמין שבעזרת השם תמצא מהרה את האשה המתאימה והראויה לך .

בהצלחה רבה.