האם אות הא מקלקלת את השם שלי?

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 09/03/19 23:56 ב באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי בשם את האות הא והבנתי שהאות הא לא טובה לגבר בשם בגלל העדינות שלה האם כדאי להחליף את השם בתודה מראש

תשובה

שואל נכבד.

תמהתי ולא הבינותי

אבינו אברהם נתווספה לו הא ולא נקרא שמו אברם אלא אברהם.

יהודה משבטי ישראל שתי ההין יש בו ובשמו נקראים מאז ומעולם רבינו יהודה הנשיא ורבים רבים.

יהושוע בן נון שראוי היה ספרו להנתן לבד בלי שאר הנביאים והא בשמו.הושע הנביא יהונתן בן שאול כולם הא בשמם.אמותינו שרה רבקה לאה הא בשמם ורחל שאין לה הא נבנתה מבלהה שיש לה שתי ההין.

ואדרבה אות הא היא סגולה גדולה בבחינת הא לכם זרע.

יוסף הצדיק אף נקרא יהוסף דבורה וחנה ישעיהו ירמיהו זכריה נחמיה כולם הא בשמותם.

יהודית כולם טובים ומובחרים והא להם ביסוד שמותם.

אף שלמה המלך ורבינו רשי שלמה יצחקי הא שמם ונחלתם.

ואיני יודע מי הגיד לך שההא לא טובה .

אדרבה אברהם אינו מוליד אברהם מוליד.

אל נא תרוץ להחליף שם .לא מחליפים בכדי שם.

ואם כבודו חושש שמזלו אינו טוב יתפלל לקונו וישפר מעשיו ויהי השם בעזרו.

ויזכור כי טוב שם משמן טוב.

היה ברןך ושמך וטעמך ברוך.