דחיית חתונה בגלל בקורונה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 13/10/20 08:38 כה בתשרי התשפא

שאלה

היי, אני ובעלי לעתיד קבענו תאריך לחתונה בקרוב.. ב14.10.20. זה ממש כמה ימים אחרי שאמור להיפתח הסגר (אם יפתח) ולא בטוח שיהיה פתיחת אולמות, חתונות, אירועים. אנחנו יודעים שאסור לדחות חתונה אך נמצאים במצב קשה מאוד ומתסכל. אנחנו ביחד כמעט 8 שנים, ואנחנו ללא ספק הזיווג של אחד השנייה. אנחנו רוצים חתונה גדולה, שמחה, ומאושרת.. והדבר מאוד קשה לנו מעציב אותנו עם המצב של הקורונה וההגבלות (שעוד יהיו בהמשך) האם בכל זאת, מותר לדחות חתונה בשלושה שבועות חודש גג מהתאריך שנקבע? ואם אסור, אשמח לשמוע את הסיבה... תודה רבה !

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך.

לדעתי הייתים צריכים להתחתן מזמן אבל היום יש תופעה שחיים ביחד לפני החתונה וכפי שקראת בעצמך"אני ובעלי".

איני רוצה להכנס לפרטי הענין רק אציין שרבות הן הבנות שחיות עם גבר וחושבות בטעות חמורה שעד שלא מתחתנים הן פטורות מללכת למקוה ולשמור טהרת המשפחה.

אני חושב שהכי טוב ובריא לכם להתחתן

מיידית כפי שתכננתם.

ואם חשוב לכם ובצדק לשמוח

תתחתנו בבית כנסת עם מנין עשרה אנשים בלי נדר אם אין לכם רב אבוא לחתן אתכם

ואחר כך תעשו מסיבת חתונה.

כל יום שעובר ללא חתונה כדת משה וישראל אינו טוב ולא כהלכה.

ונדמה לי שהסברתי את הענין

לחיות עם איש באותו הבית צריך להיות בחתונה עם כתובה וכפי המסורת וההלכה של עם ישראל.

ואגב יש בני זוג שחשבו להתחתן לפני פסח שנה שעברה ובגלל הנגיף הזה עדיין לא התחתנו אנו מקווים שמהרה יהא חיסון ובריאות

צריך להזהר מאוד מאוד בכל כללי הבריאות הריחוק והמסכות

ואנו מתפללים עכשיו ברחובה של עיר ובריחוק ועם מסכות

אבל לא צריך לבטל ולדחות חתונות.

כמובן שלגבי ההליכה למקוה לפני החתונה ולאחריה תבררי בעירך באיזה מקוה ניתן לטבול ומקווה שהוא מאושר גם מבחינה בריאותית.

הנני מברך אתכם בברכת מזל טוב.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן