דחוף עצה לקושי נפשי בעבודה בבית חולים

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 31/05/22 18:17 א בסיון התשפב

שאלה

שלום לכבוד הרב.

תמיד הייתי רגישה, גם בתור ילדה קטנה אני זוכרת שתמיד היה לי רחמים לאוכלוסיות חלשות בצורה לא פרופורציונלית( הייתי ממש לוקחת את האנשים ללב שלי וחושבת עליהם). קשה לי מאד לראות אנשים מבוגרים חולים זה מכניס לי מחשבות לא טובות.

כמו למשל: מה אם זה היה חס וחלילה אחד מההורים שלי?

מה יקרה איתם בזקנה?

מה יהיה איתי בזקנה? ואיך אני אמות בלי שההורים שלי יהיו איתי?

התחלתי לעבוד בתור מזכירה בבית חולים וכאשר מגיעים אנשים מסכנים בעיקר מבוגרים זה גורם לי למחשבות לא טובות ומועקה, אני מרגישה ממש כאב לב.

האם כדאי לעזוב? האם זה ענין של זמן והרגל ולאט לאט אדע להתמודד מול זה. אדגיש שסבא שלי חלה ומצבו הדרדר במשך שנה הלכתי לבקר אותו פעם אחת ומאז הפעם הזאת עד שהוא נפטר לא ביקרתי כי הרגשתי שזה השפיע עליי נפשית מאד. מרגישה שזה עוצר לי את החיים.

אשמח לעצה טובה וחיזוק.

תשובה

שלום רב לשואלת הנכבדת.

בשאלתך הרגישה רואים עד כמה הלב שלך פועם וכואב ואת מציבה לפנינו שאלות קיומיות יסודיות אשר מצריכות ללמוד את ספר שאלות החיים ספר קוהלת .

אפתח בחששותיך , כידוע שני דברים בטוחים יש בחייו של כל אדם יום לידתו ויום פטירתו על כרחך אתה חי ועל כרחך אתה מת ובדרך כלל אדם במצב רגיל זוכה לאריכות ימים והוריו כבר לא עמו ביום אסיפתו.

כל מה שנמצא בין שתי הנקודות הללו של הלידה והפטירה הם החיים המשתנים אצל כל אדם ואדם

וכל אדם צריך להתפלל שיזכה לחיים ארוכים וטובים ובמיוחד תפילת דוד המלך "אל תשליכני לעת זקנה

ככלות כוחי אל תעזבני"

האדם צריך להשתדל לשמור על בריאותו להתפלל על חייו ועל איכות החיים מאתו יתברך "אשר בידו נפש כל חי".

וצריך לחיות ובשמחה בלי לדאוג מפני יום הפטירה כי אחרת כל ימיו ולילותיו מכאובים ופחדים ונמצא מאבד את שני העולמות .

לגבי המשך עבודתך

מצד אחד יש הרבה אמת בדברייך שהעבודה הזו לאט לאט תחזק אותך ותתרגלי להבין שדור הולך ודור בא והארץ לעולם עומדת ומה שהיה הוא שיהיה ברך והתפלל אכול ושתו ויום יבוא להשליחות בעולם הזה תסתיים ונשאיר את הארץ לדור הבא כי יש סדר ויש תור וכל דור והזמן שלו.

אבל מאידך את מתייסרת וכואב לך , ואינך יכולה להמשיך בעבודה כזו אשר יום ולילה מעיקה על נפשך ואולי כדאי לך לחפש מיד לאחר השמיטה עבודה במשתלת פרחים שמה יהיו לך חיים פרחוניים וצבעוניים

או שתעבדי עם ילדים ואז תוכלי לראות למולך את תחילת החיים ולא את סופם

לכן מצד זה אולי כדאי לך לחפש עבודה חדשה .

אבל

בינתיים בינתיים כל עוד שאת עובדת בבית הרפואה ואולי את דומעת הדמעות שלך הללו עולות לכסא הכבוד והן פועלות ישועה ורחמים וחסד עלייך וגם על הזקנים שאת רואה יום יום בעבודתך.

ובינתיים כל זמן שאת שם עד שתעזבי תביאי שוקולד סוכריה ממתק לכל זקן וזקנה ואחרי השמיטה תדברי אליהם בפרחים

ותשמעי מכל זקן וזקנה את הסיפורים שלהם ותשמחי ותביני שהזקנה זו אחת המתנות המופלאות שנתן הקדוש ברוך הוא לאדם,

אשר ממרום גילו וזקנותו מבין קמטי עורו ושכבות שכלו

הוא מביט על החיים ומחייך ורואה אותך ואותי ואותו ואותנו

וצוחק ואומר

ישחקו הנערים לפנינו.

ובכל מקרה אנא בבקשה במקום עבודתך שימי שירים יפים ללב ולנשמה ותשמעי וישמעו גם הזקנים

כי השירה והצלילים והמנגינות מעלות ומרוממות את הנשמות.

ובלילה ובערב כשאת בביתך פרטי על נבל כינור או גיטרה חוללי על חליל או חלילית או חליל צד או חליל אירי ובאצבעותייך תנגני על פסנתר או אורגן או אורגנית

אז תשמחי ונהרת ורחב לבבך ותאמרי רבון העולמים

אודך בכל לבב בסוד ישרים ועדה ברוך אתה היוצר והבורא המפליא לעשות.