דבר מצווה שלוש פעמים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/03/20 21:38 כב באדר התשפ

שאלה

שלום כבןד הרב אמרת לי לפרט על איזה דבר מצווה עשיתי שלוש פעמים ןזה היה להזכיר לאח שלי להניח תפילין בחופש אני חושב שפעם מתי שהוא בחיים שלי אחרי גיל 13 שמעתי את תפילת כל נדרי אבל יכול להיות שזה היה לפני שעשיתי את דבר המצווה שלוש פעמים

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כיוון שהזכרת לאחיך להניח תפילין, זה לא מוגדר כמעשה מצווה שהופך להיות נדר, כיוון שאין כאן מעשה מצווה מיוחד, כגון נט"י או תפילה מיוחדת, אלא להעיר את האח לתפילה, אמנם התפילה שלו מצוה אבל ההערה שלך אותו איננה מצווה אלא כמו שעון מעורר. על כן אין כאן נדר ואינך צריך לחוש.

בריאות איתנה והרבה שמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ