גלגול נשמות ומשפחה

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 02/09/19 21:00 ב באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב ישראל אלתר

כבוד הרב לפני כמה זמן שלחתי שאלה על גלגול נשמות ומשפחה והפנית אותי לדף הזה:

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%92%D7%9C%D7%92%D7%95%D7%9C-%D7%A0%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94-3/

וקראתי את התשובה של הרב אבל לא כל כך הבנתי מה רשום שם ומה שאני מבקש זה אם בבקשה אולי תוכל לפרש לי

תודה מראש כבוד הרב על העזרה

תשובה

שלום וברכה,

אכן נושא הגלגולים הוא עמוק מאוד ואני מודה שאיני מבין בו או יודע בו, ולכן אוכל לכתוב מעט ולהוסיף הפניות.

זה לא מקרי שהגענו דווקא למשפחה שלנו בעולם הזה. כשם שישנו קשר פיסי בינינו כך ישנו קשר נשמתי בינינו. לכן, לא באמת נפרד ממשפחתנו גם לאחר שנעבור לעולם הבא.

גם בן משפחה שיצטרך לעבור תהליך מסויים על מנת להטהר מחטאיו ישאר קשור לבני משפחתו בצורה זו או אחרת, כיוון שבני המשפחה קשורים גם בקשר נשמתי.

לעניות דעתי זו היתה גם כוונתו של הרב שענה על התשובה.

כל הכבוד על הדאגה לבן המשפחה והאכפתיות.