גלגול נשמות ומשפחה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 27/02/19 14:31 כב באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב דוד לוי

כבוד הרב יש לי שלוש שאלות שאני מאוד אשמח אם תענה לי עליהן

1.האם נשמה זוכרת את כל הגלגולים שהיא עברה

2.האם משפחה יכולה להתחלף כאילו אם אדם עובר גלגול נשמות אז המשפחה שלו מהגלגול הקודם כבר לא נחשבת המשפחה שלו או שהיא עדיין המשפחה שלו

3.האם בעולם הבא אחרי הגאולה האם נזכור מי היינו ואת המשפחה שלנו ונוכל להיות ולהיפגש עם המשפחה שלנו ?

ואם אתה לא יכול לענות לי על השאלות האלו אתה יכול לפחות לעזור לי ולהרגיע אותי כי אני מפחד שאם אני או אחד מבני המשפחה שלי חס וחלילה יעברו גלגול נשמות אז אנחנו לא ניהיה משפחה יותר חס וחלילה

תודה מראש על העזרה כבוד הרב אני שואל את השאלות האלה כי אני מאוד אוהב וקשור למשפחה שלי ואני לא רוצה ולא מוכן להחליף משפחה אף פעם

תשובה

שואל נכבד.

אשריך שאתה שואל בחקרי הדברים העומדים ברומו של עולם וצולל לעמקים ומבקש להצלילני בעמקי הים הגדול.

אלו מן הדברים שכתב הרמב"ם עליו השלום שלא נדעם עד שיגיעו.

ובכל זאת לבקשתך נכנסתי וראיתי מעט מן המעט ממה שגילה לנו רבינו האר"י ז"ל בשער הגלגולים.

ראשית דע לך שההולכים באור ואף אם חלילה נכשלו אם יעשו תשובה אמיתית יכולים להנצל מגלגול הנשמות.

מבלי להכנס לשאלה העקרונית מה מעמד רוב הנשמות בתקופתינו.

והוא כותב שאיש ואשתו מקושרים גם בנשמות וכן האב עם ילדיו

ומשמע שכאשר המשפחה מאוחדת בקדושה ככה ימשיכו גם בעולם הבא ובתחיית המתים.

יש הרבה ענינים מורכבים מאוד שהרב מדבר עליהם בעניני הגלגולים והמשפחות.

זה מרגש לראות כמה הנך רגיש לכבוד המשפחה ובעזרת השם כאשר הנכם מאוחדים כאן תמשיכו באחדות גם לעתיד לבוא.