גזל המעסיק ?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/09/21 22:06 טו בתשרי התשפב

שאלה

שלום רב,

אני עובדת במשרד ממשלתי, שכר לפי שעות.

אופי העבודה הוא קבלת קהל כפי שנקבע מראש, כאשר אם מישהו מהלקוחות לא מגיע יש לי שעה פנויה שבה אין לי מה לעשות מבחינת עבודה.

המעסיקה שלי כאן אמרה שמבחינתה בשעה חופשית אני יכולה לעשות כל דבר מענייניי האישיים, כולל לרדת למרכז מסחרי שיש בסביבה ולערוך קניות.

שאלתי היא האם יש בכך חשש גזל או שאני יכולה לנהוג כפי שהיא אמרה.

בתודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה האחראית והחשובה מאוד מבחינה הלכתית.

פעמים רבות כתבתי כי יש סמכות מסוימת למי שהוא האחראי ישירות עלינו, גם אם המעסיק הגדול הוא חברה מסחרית או המדינה.

זה נראה כחלק מהתחום הזה, ונראה כי זה בסמכותה.

כל טוב ויישר כוח גדול