בעלי עובד עם נשים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/05/22 11:00 יט באייר התשפב

שאלה

שלום,

אנחנו משפחה חרדית מודרנית מיישוב דתי בארץ, בעלי חזר בתשובה לפני שהתחתנו, ואני חרדית מבית.

אנחנו נשואים כבר קרוב לעשור ולאחרונה הוא קודם בעבודה, לתפקיד בכיר ההייטק בחברה מאוד מוכרת, וכל מי שעובדים סביבו הן נשים, שאיתן הוא מקיים ישיבות צוות, ארוחות צהריים, עובד איתן כ 10 שעות ביום.

העניין מאד מפריע לי, גם בפרקי אבות כתוב "אל תרבה שיחה עם האשה", איך אני מצליחה לפתור את העניין מבלי לכפות עליו התפטרות או הצבת אולטימטום?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

זאת אחת השאלות הקשות בדורנו. ואין לכך תשובה מוחלטת. אבל צריך תחילה להסביר את נוהל העבודה בסביבה עם נשים, כדאי לעבור על המאמר הנ"ל שלדעתי הוא יסודי https://www.medethics.org.il/wp-content/uploads/2020/05/07%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%A1%D7%94-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%A6%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%9403.pdf

כדאי ללמוד אותו.

בקצרה אומר עצות בסיסיות צריך שבמשרד יהיה עוזר/ מסייע לאישך שהוא יהיה איתו בכל הפגישות. בוודאי שכל הפגישות צריכות להעשות בחדר פתוח, אפילו כדאי זכוכית שקופה (במקום קיר).

בכל אופן צריך לעבוד על כך ביחד.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ