בסד תשעת הימים

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 16/07/18 15:43 ד באב התשעח

שאלה

מותר לקנות פלאפון בימים אלה או שאסור?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה.

אין להרבות במשא ומתן של שמחה וכן במשא ומתן של דברים שאינם נצרכים. כיום טלפון סלולרי נחשב כדבר נדרש ולכן אם הטלפון הנייד ישן ורק רוצה להשתדרג אסור, שזה שמחה גדולה יותר, אולם אם אין לו כלל טלפון נייד וכגון שהוא שבק חיים מותר שאין בזה שמחה גדולה אלא קניה של משהו נצרך.

במידה וקונה מותר לו לקנות מכשיר משוכלל אע"פ שתהיה לו גם שמחה במכשיר זה, אם כך היה קונה גם בשבוע רגיל.

כך הדברים האלו אמורים רק מצד האבלות על החורבן, ללא קשר לשאלה העקרונית בדבר התועליות והחסרונות שברכישת מכשיר כזה או אחר.

בבניין ירושלים ננוחם במהרה בימינו

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן