ביטול תורה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/03/20 01:59 כז באדר התשפ

שאלה

בס"ד.

שלום רב לכבוד הרב,

אני נמצא בבידוד בבית ואין כ"כ מה לעשות אז יוצא שרבע יום נשרף על-סרטים משחקים וכו'.

רציתי לדעת האם זמן זה נחשב לביטול תורה?

הרי אי אפשר ללמוד כל היום תורה. אין כ"כ מה ללמוד ורוב האחים שלי גדולים ולא נמצאים בבית ולכן נוצר מצב שגם אם אני לומד אפילו כמה שעות תורה ביום (ואני לומד) נותר לי המון זמן פנוי.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם קשה לך ללמוד תורה כל היום, אתה יכול לקרוא הרבה תנ"ך, כמו כן הרבה סיפורי גדולי ישראל שמהם אתה יכול ללמוד הנהגות של גדולי ישראל. כמו כן אפשר לקרוא בהגדות לקראת פסח, שכל אלו דברים קלים אבל הם מביאים את האדם למעלות גבוהות, ואנו רוצים לעלות תמיד.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ