ביטול חוזה עבודה שנחתם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/08/22 09:50 יג באב התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחרונה הייתי בתהליך ראיונות עבודה והתקבלתי, אולם ההצעה שקיבלתי הייתה נמוכה ממה שחשבתי ומה שביקשתי בתחילת תהליך הגיוס.

ברגשות מעורבים החלטתי לחתום על ההצעה( קושי רגשי לעזוב את העבודה הנוכחי, אני אדם שנקשר רגשית מאוד חזק לאנשים שיש לי אינטרקציה חברתית חיובית עימם ). ואז מקום העבודה הנוכחי הציע לי הטבות שכר גבוהות משמעותית כדי שלא אעזוב.

אני נקרע בין 2 ההצעות, נותר לי חלון זמן קצר להחלטה ואיני מצליח להחליט . האם זה לגיטימי לבטל את ההצעה שחתמתי עליה בטענה כי החלטתי שהשכר אינו מספק ?

בנוסף הנני רוצה לציין כי במהלך תהליך קבלה לעבודה , ציינתי בפני המעסיק העתידי כי הייתה לי צפייה לשכר גבוה יותר, והם טענו שזו ההצעה הסופית מבחינתם .

אשמח לחוות דעתך בנושא.

תודה רבה !

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם חתמת על העבודה החדשה, אבל הם עדיין לא שינו תוכניות בגלל חתימתך, והם לא יפסדו אם לא תבוא, יתכן שיש מקום לפצות אותם שלא יקפידו עליך שאתה מבטל את החתימה, כדאי לשוחח עמם ולהסביר להם ולבקש סליחה, אני מקווה שהם יבינו אותך והדברים יסתדרו בינכם. אז תוכל להשאר במקום הישן שאתה עובד בו ושכרך גבוה יותר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ