בחירות אישיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/02/21 15:53 יג באדר התשפא

שאלה

שלום רב וחג שמח.

ראשית, ברכת חג שמח ובריאות איתנה לך, למשפחתך ולעם ישראל.

לפני כחודש, נפרד ממני מי שהיה ארוסי.

היינו אמורים להתחתן בסוף חודש חשוון, אך מטעמים אישיים שלו וגם הסגר שהיה אז, נדחתה החתונה. וכך קרה, לאחרונה נפרדנו.

אני מאמינה ומזכירה לעצמי שהכל מלמעלה והכל לטובה, גם אם אני לא רואה את זה כעת ואף מרגישה כעוסה ומיואשת.

עם זאת, אני צריכה לבחור דרך חדשה היום. האם אני ממשיכה ומצפה לזוגיות חדשה או שאני מביאה ילד בעצמי. מאז שהייתי קטנה חלמתי על משפחה גדולה, החלום הזה הולך ומתרחק.

אך יותר מזה, אפילו עם אמונה שהכל לטובה והכל קורה מסיבה. איך אני יודעת מה הדבר הזה שלטובה? בהחלט יכול להיות, שהדרך שלי היא להיות רווקה עד סוף חיי, אבל אין לי שום דרך לדעת זאת. להמשיך לנסות למצוא זוגיות והקמת משפחה, יכול ורק יביא לי מפח נפש.

הייתי בטוחה שהקמת משפחה זה הדבר הטוב ביותר. והנה.

אני בטוחה שהשאלה נשאלת המון פעמים.

תודה מראש על המענה

א.

תשובה

אני מבין את המצב המורכב שאת נמצאת בו,

להתייאש זה לא פתרון

תארי לך שלו היית ממשיכה בדרך ההיכרויות היית מתחתנת בעוד חצי שנה,

ואת היית בוחרת בדרך אחרת - הרי בזה יש פיספוס גדול,

נכון שהדרך הרגילה לא תמיד מראה לך את האור שבקצה המנהרה, וזה מה שיוצר את הקושי, אבל אם צולחים את הדרך הזו יכולים להגיע לשלבים בחיים שמפצים על כל הצער בעבר,

בברכה,

דני ארגמן