בחיים יש לי חוסר מזל מה עושים

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 19/08/20 11:53 כט באב התשפ

שאלה

שלום הרב

שמי יוסי בן 21 חייל קצת עלי עד גיל 17 הייתי דתי שומר שבת והכל ומגיל 17 הפסקתי להתפלל אני פחות דתי היום עדיין מניח תפילין בבית אבל לא מתפלל ביום חול חוץ מזה שבת שאני שומר בגלל שאבא שלי דתי ואני לא רוצה שהוא ידע שאני לא רוצה להיות דתי כדי לא לפגוע בו

ואני מרגיש חסר מזל תמיד הרגשתי ככה בגלל כמה סיבות 1 שיתוק מוחי נולדתי אם שיתוק מוחי חלש בצד שמאל כל צד שמאל שלי חלש מהמוח ועד הרגל זה לא מגביל אותי זה

סיבה 2 רישיון נהיגה אני מגיל 17 מנסה להוציא רישיון ולא מצליח היה לי מורה שרימה אתי ועשה לי 55 שיעורים במקום 28 רק כדי לקחת ממני כסף ואני יודע זאת בוודאות והייתי אמור להיות הראשון בכיתה שלי הם רישיון וזה ממש מתסכל אותי עשיתי גם 11 טסטים כבר לא יודע מה לעשות

סיבה 3 העיין שמאל אני לא רואה טוב בעיין שמאל יש לי עין אצלה

סיבה 4 לכל החברים שלי יש כבר חברה רק לי אין לא מצליח למצוא מישהי מתאימה כול מי שהכרתי עד יום שזה 4 בנות לכולם הייתה בעיה נפשית עבורו תראומה הכוונה

סיבה 5 קשה לי להתחבר לאנשים לא מצליח להכיר אותם אני ביישן ולא יוצא לבלות אני לי חברים רק חבר אחד

סיבה 6 כל קורס שאני מנסה ללמוד לא הולך לי בכלל אפילו שהייתי תלמיד היה לי קשה במבחנים אבל המורים שלי ידעו שאני יודע את החומר ניסיתי לעשות 3 קורסים ובשלושתם לא הצלחתי 2 קורסים שניסיתי לעשות אלה תחומים שאני מבין בהם ולא הצלחתי אותם

דרך אגב הלכתי גם לרבי דוד אבוחצרא כדי לקבל ממנו ברכה וזה לא עזר

אשמח עם תגיד לי מה לעשות עם החוסר מזל

תשובה

שלום לך יוסי.

אני מתרגש לראות את הכנות והאמיתיות שבדבריך .

צירוף הענינים שאותם מנית אחד לאחד מראה מצד אחד על קשיים שאתה עובר ואשריך שאתה חי בשלימות ובתמימות ומצד שני אני למד על גדולתך.

זה משמח שאתה מכבד את אביך בשמירת השבת לא אכנס כרגע לשאלת האמונה אבל האמן לי שרבים רבים בעיקר בגילך שואלים שאלות ויודעים כפי שאתה יודע מה ערכה של השבת של התורה ושל המצוות.

וזה יפה שאתה שומר שבת ומתפלל גם אם הסיבה הגלויה היא כדי לכבד את אביך.

שמירת המצוות כהלכתן אינן ערובה לכך שתעבור מבחן נהיגה ושתמצא בחורה אבל בוודאי לא הם יזיקו לכך ולא בגללם עדיין לא עברת את המבחן ועדיין לא מצאת את אשתך שתבנה עמך את הבית.

גם כאשר הנך הולך לקבל את ברכת הצדיק וכפי שזכית להתברך מהאדמו"ר הרב דוד שליט"א אין איש שמבטיח שלאחר הברכה תעבור טסט ותמצא אשה.

ולעולם איננו משיגים ולא יודעים מה רצון השם יתברך.

למשל

אולי האישה המיועדת לך שאינך מכיר אותה כרגע בת שש עשרה ולכן לא נפגשתם עד כה?

אולי חלילה אם היה לך רשיון היתה חלילה נגרמת תקלה חלילה?

אנחנו לא יודעים ולא מבינים ולא משיגים אפס קצה קצה ההנהגה העליונה.

אבל יש כמה דברים שאפשר לעשות

למשל להתפלל כל הזמן על הדברים האלו ולא להתייאש ולא למדוד במדיד הזמן האם התפילה התקבלה או לא.

דבר שני אולי כדאי שתפגש עם איש מקצוע ירא שמים שישוחח עמך ויתן לך כלים לשיחה למפגש ולבטחון עצמי.

כי אתה משדר קצת רפיון בבטחון שלך ואל תלך בדרך זו.

תאמין בעצמך ותאמר לעצמך בשיחה היומית שלך עם עצמך שאתה טוב וראוי ומוכשר לכך.

וחשוב שבייחוד בחודש אלול חודש הרחמים והסליחות

תקבע לך

פגישה עם עצמך.

בכל יום כמה דקות.

ובטח בהשם ועשה טוב ובעזרת השם כל הענינים יסתדרו ויבואו על מכונם בשלום ובהצלחה רבה.