בחור לחתונה

חדשות כיפה רבני בית הלל 15/11/17 10:59 כו בחשון התשעח

שאלה

יש בחור באמת בעל מידות טובות משפחתו היא משפחה דתייה כמו שאני מחפשת והוא אדם דתי שומר מצוות .. באמת אדם שהייתי רוצה שיהיה אבא לילדי יש לו ראש על הכתפיים אבל הבעיה זה שהוא לא רוצה אותי בגלל ההפרש גילאים שלנו.. הוא בן 22 אני בת 18 עוד מעט. איך יודעים מי הזיווג שלו? איך יודעים שזה זה? הרי אומרים שזיווגו של אדם היא כמו קשה כמו קריעת ים סוף אז יש מצב שהוא הזיווג שלי למרות שהוא לא רוצה אותי?

תשובה

שלום רב

אפתח ואומר ששאלה זו אינה הלכתית, וטוב יותר מאשר תשמעי את דברי , שתתייעצי עם משפחתך וחברותיך והמעגלים המכירים אותך מקרוב וייטיבו לתת לך עצות מועילות ממשיב שאינו מכיר אותך בכלל. אך כיון ששאלת אותי אחווה את דעתי העקרונית - אמנם חז"ל מלמדים אותנו שבמרום מתייחסים ליצירת הזיווגים כדבר קשה כמו קריעת ים סוף, אך בשבילינו בעולם הזה החוויה של מציאת הזיווג צריכה להיות מרנינה ומלאת שמחה. כאשר בני הזוג, על אף ההתאמה העקרונית "על הנייר" אינם מצליחים לפתח את הקשר כנראה שהוא לא נועד להיווצר. אם הוא "אינו רוצה אותך" כפי שאת אומרת, אז עדיף שתפני לכיוון אחר ותמצאי אדם אחר, שאף הוא יהיה דתי וירא שמיים, אך הוא יהיה חפץ בך ואת תחפצי בו.

כל טוב

יוסף סלוטניק

מעלה גלבוע

הרב יוסף הוא רב מרבני בית הלל