אשתי מסרבת להיכנס להריון

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 13/07/20 00:59 כא בתמוז התשפ

שאלה

שלום רב

יש לנו 3 ילדים, אבל אשתי בקשה מהרופאה להתקין לה התקן רחמי ומאז היא מסרבת להיכנס להריון שוב.

היא חוששת מלגדל שוב תינוק, ולאבד קצת מעצמאותה.

מה עליי לעשות?

תודה רבה על התשובה

תשובה

שלום וברכה,

היריון וילודה זה לא משחק.

אם אשתך לא מעוניינת לגדל עוד ילדים מן הסתם יש לה את הסיבות שלה, וחשוב שתבין לעומק מה הסיבות. כתבת שהיא חוששת לאבד מהעצמאות שלה. נכון, העצמאות של אישה זה דבר מאוד חשוב.

אינך יכול להכריח אותה ללדת עוד ילדים רק משום שאתה רוצה בכך. ילודה וגידול ילדים דורשים הרבה מאוד השקעה ומסירות.

ייתכן שיש לה שיקולים שונים מכל מיני סיבות שונות ועמוקות יותר. ישנן סיבות רבות שיכולות להיות למה אישה לא מעוניינת בילדים נוספים.

ההצעה שלי, שתשוחח איתה על הרצון שלך לעוד ילדים, ועל הערך שהיהדות רואה בילודה (כשמתאפשר). הכי חשוב שתנסה להיות קשוב לשמוע למה היא לא מעוניינת ללדת עוד ילדים נוספים. אולי היא חשה שהיא זקוקה ליותר עזרה בבית וזה יאפשר לה להגביר את המוטיבציה לעוד ילדים. חשוב לדבר על הדברים.

במידה ותחוש שאתה לא מצליח להבין אותה, או שיש ביניכם פער גדול מדי, הייתי ממליץ ללכת לטיפול זוגי או לפחות לדמות חיצונית שתגשר ביניכם על הפער שאינכם מצילים להבין אחד את השני כראוי.

מאחל לך הרבה הצלחה, זוגיות טובה, ונחת רוח מכל ילדכם,

הלל