אני בת שמרגישה בן. צריכה עזרה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 08/03/21 00:17 כד באדר התשפא

שאלה

שלום.

אני מאז ומתמיד מרגישה בן.

אף פעם לא התחברתי לצד הנשי. איפור שמלות תכשיטים. אבל זה בסדר. יש המון נשים שלא מחוברות לצד הנשי הזה.

אבל הקטע שהצד הגברי מאוד שלט בי מגיל מאוד קטן.

לגבי בגדים. משחקים. סרטים. ובכלל התנהגות.

אני גדלתי ועדיין גדלה בחברה דתית.

ולכן אני צריכה לסבול ללכת עם חצאית כל היום.

בכלל. הגוף שלי מאוד מגעיל אותי ובכלל גוף נשי. מגעיל אותי שיחות נשיות. וכל דבר שקשור. אני מרגישה כאילו גבר נמצא בשיחה על ציפורניים. לא קשורה בכלל.

אני מרגישה בגוף הלא נכון.

אני מרגישה שאני לא צריכה להיות בת.

כל יום אני סובלת בגוף שלי. במראה. בקול.

אני מסתכלת על העתיד. ובחלומות שלי אני רוצה להיות אבא.

הדבר שאני הכי רוצה בעולם זה להיות גבר.

הדבר האחרון שאני רוצה זה לעשות שינוי מין.

השאלה שלי היא.

מה לעשות? איך להתמודד עם זה?

אני בסך הכל רוצה להרגיש טוב.

תשובה

שלום לך.

מרגש לראות את הכנות שלך מתחילה ועד סוף הדברים ואשרייך שאת יודעת להבין מה כואב לך.

הרבה דברים יש בחייו של אדם שהם בשליטתו ובחירתו ויש דברים רבים שנקבעו מראש על ידי בורא העולם והם אינם בשליטת האדם.

פעמים אדם מתחבר לכל דבר בחייו ופעמים שהוא מרגיש איזה ניתוק או שהוא מרגיש תלוש ולא שייך.

המשנה אומרת לנו שחייו של אדם וקצבתם נגזרים מראש.

גם חלוקת הנבראים אינה בשליטת האדם יש נשמות שנועדו להופיע בגוף של איש ויש נשמות שנועדו להופיע בעולם בגוף של אישה.

רק שתדעי מהרבה נשים גדולות בתנך וגם על פי חכמת הקבלה יש הרבה נשמות של נשים שהן הרבה יותר גבוהות של האנשים ועל כן דווקא נשמה זו מופיעה באישה לפי גדולתה כפי שמבאר לנו רבינו חיים ויטאל .

את רוצה להיות אבא מצד אחד ומאידך הדבר האחרון שהיית חפצה בו הוא להפוך את גופך לגוף של איש.

אגב כפי שאת יודעת אין אפשרות שאישה תהפוך את זהותה לאיש והיא תוכל להיות אבא ביולוגי.

ואיני מקל ראש בהרגשת האישיות החצויה שיש בקרבך כי ניכרים דברייך כדברי אמת.

ובכן,

ההתמודדות הלא פשוטה איתה את מתמודדת מצויה הרבה בענינים שונים למשל יכול איש עני שמרגיש שמזלו מזל העוני להרגיש לא טוב בכך שזהו מזלו ולא מזל העושר .

ואחד יכול להרגיש החמצה שנולד במקום זה ולא במקום אחר.

ויש מי שחושב שאילו בצעירותו בחר לו מקצוע אחר בחייו היו חייו מתוקים יותר.

וכך כל חיי האדם התמודדויות בין המצוי לרצוי לדעתו.

ואיך מתמודדים עם זה?

יש מילת מפתח אחת שהיא חורזת את כל מצבי החיים

אמונה.

להאמין שהשם יתברך עושה את הדבר הנכון והמתאים ביותר.

גם אם אמנם איננו מבינים את מעשיו והנהגתו.

עלייך להאמין שיוצר האדם בחר בנשמה הגדולה שלך שתופיע בך כפי שנולדת אישה ולא איש.

ואני מבין ומאמין לך שקשה לך לקבל זאת מסיבותייך

אבל תביני שישנו קושי כזה להרבה אנשים בהרבה תחומים גם אם אינם עוצמתיים כמו הקושי שלך.

והיות ואת מבינה בעצמך

שאין לך ענין לשנות את טבעך וגופך

עלייך לחפש דרכים יצירתיות להיות שלימה ושמחה במה שאת.

ואולי אם תבחרי לך עבוד למשל במקצוע שהוא יותר מתאים לגברים וזה יתן לך תחושה טובה יותר אז כך תעשי.

באופן עקרוני השם יתברך ברא את האדם

כדי שיאהב את עצמו.

נכון יש אנשים שאוהבים את עצמם יותר מדאי אבל אהבה פשוטה ובסיסית צריכה להיות לו לאדם בכל דבר ודבר שעמו הוא נפגש בחיים.

ואהבה עצמית אינה גאווה אלא התחברות למה שאתה.

הנני מברך אותך ממעמקי ליבי שתהא לך מציאות חן של עצמך בעצמך

ותשמחי במה שאת

ותמצאי את הענינים בהם תוכלי לבטא את עצמך

במה שיתן לך תחושה טובה.

וכרגיל כפי שאני עושה בעצמי וכך קבלתי מאבותי הקדושים בכל פעם של קושי הנני הולך לספר האהוב עלי ספר תהילים

ומתחנן להשם יתברך היטיבה השם לטובים.

הנני מאמין שיש בך את כל הכוחות והיכולות להאמין בעצמך

ולאהוב את עצמך כפי שיוצר האדם יצר אותך בחכמה רבה .