אני בבית ספר חילוני ואני רוצה לעבור לבית ספר דתי

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 29/01/19 22:50 כג בשבט התשעט

שאלה

שלום עבוד הרב ,

אני יספר לך ... הייתי ביסודי דתי 6 שנים

ב6 שנים הללו עשו אלי חרם . שיצתרכנו לבחור בית ספר שאני יעבור אליו (לחטיבה) ההורים שלי ידעו מה קרה לי בבית ספר היסודי ולא רצו שאני יעבור לחטיבה שהן עברו ויש בעיר שלנו רק שני בתי ספר והם החליטו להעביר אותי לבית ספר חילוני בהתחלה חששתי מאוד מהמקרה הזה וגם מאוד לא רציתי לעבור לבית ספר חילוני אבל בכל זאת העבירו אותי.

יש לי חברה שהיא באולפנא ומאוד רציתי לעבור לשם וההורים שלי (יותר אמא) ממש לא רצו להעביר אותי לשם

והם אמרו לי למה לא, ולמה?

כי לא עושים שם בגרות ועם כן אז רק במקצועות תורה וזה לא יעזור לך בחיים ועוד כל מיני דברים כאלה

קשה לי מאוד פה אני נמצאת במקום שכל היום אני רבה עם ההורים שלי להעביר אותי בית ספר

אני יודעת שצריך לכבד את ההורים שלי אבל אני לא נמצאת בבית ספר הזה קשה לי מאוד

תוכל לעזור לי? בבקשה

תשובה

שלום לך

התרגשתי וכאבתי לקרוא את שאלתך ולראות כמה חמור מאוד הענין העצוב הזה שילדים מחרימים ילדים ובנות כיתה החרימו אותך שנים רבות זה עצוב וכדאי שמורים והורים יקראו מה עובר עלייך בגלל חרם.

ואני מבין את ההורים שלך שהם למודי סבל מהענין שלך ולא מעונינים שחלילה וחס תנזקי עוד פעם.

הייתי מבקש ממך שתראי לאמא שלך את מכתבך אלי ותשובתי אלייך, עם כל הכאב אי אפשר לגרום לך צער נוסף לתת לך ללמוד בבית ספר חילוני .

זה חשוב שתלמדי מקצועות חשובים אבל לא יכול להיות שאת תהיי במקום שהוא אינו המקום הטבעי שלך.

עדיף שתלמדי באושר ובשמחה גם אם זה יהא פחות לימודים מאשר ללמוד במקום שאינך חפצה בו ובצדק.

ואם הורייך מבקשים שתלמדי במקום שיש בו סדרי לימודי בגרות אזי שיחפשו מסגרת מתאימה תורנית ואפילו אם הם יצטרכו לעבור עיר .

תמשיכי לכבד אותם וגם תעמדי על דעתך שהמסגרת חשובה לך . ואם אני מבין נכון מדובר בלימודים של עוד שנה או שנתיים ואפשר גם שתלמדי באולפנה וההורים יסדרו לך לימודי בגרות באופן אישי.

חשוב מאוד שההורים שלך ישמחו שאת מעוניינת ללמוד באולפנא ועליהם לעשות הכל כדי לאפשר לך כל זאת.

בהצלחה רבה.