אני אשכנזיה חוזרת בתשובה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 11/06/22 23:14 יב בסיון התשפב

שאלה

כבוד הרב, שלום

גדלתי בבית חילוני מאוד עם הורים שעלו ממדינה אחרת ובסביבה חילונית, ובתקופה האחרונה התחלתי להתקרב לדת ולכוון להגדיר את עצמי כדתיה לאומית..

רציתי לשאול, אם אני אשכנזיה, אני מחוייבת ללכת על פי הפסקים של האשכנזים? נניח יש דברים שאשכנזים עושים ומזרחיים לא..

או שמותר לי ללכת על פי הפסקים של הספרדים?

סליחה על הבורות, פשוט בגלל הסביבה שלי אין לי ממש את מי לשאול וללמוד יותר..

תודה רבה

תשובה

שלום רב.

משמח מאוד לשמוע שאת זוכה ללכת בדרך התורה והמצוה ואשרייך ובהחלט כל מה שניתן לסייע נשמח.

ככלל יש הרבה מאוד הלכות שהן שוות ברוך השם בכל עדות ישראל והן המחייבות את כולנו.

הבדלי העדות ניכר במיוחד בתפילה בנוסח ובבתי הכנסת ויש הדבלים נוספים במנהגים כמו פסח ברכות ועוד אבל באופן כללי שמירת שבת היא כמעט דומה בכל פרטיה וככה ברוב המצוות.

איני יודע היכן את גרה ועם מי יש לך קשר בחזרה בתשובה ולימוד התורה.

אם יש באיזור הבית שלך בית כנסת שיש לו רב ויש שם שיעורי תורה ויש באיזור גם שיעורי תורה של רבנית תלכי לשם ולא משנה אם זה בית כנסת ספרדי או אשכנזי .

כי חשוב שתהיי שייכת לקהילה תורנית טובה , אם יש קהילה כזו הנוהגת במנהגי אשכנז תלכי לשם כעדיפות ראשונה כדי להכיר ולקיים את מנהג משפחתך ביסודה.

ואם אין שם מרכז תורני רוחני ויש שם מרכז כזה ספרדי תלכי לשם הכי חשוב שתמצאי קהילה תורנית טובה.

אם את יכולה להתפלל תמיד בנוסח אשכנזי ככה תעשי ואם את נמצאת בקהילה ספרדית ואת מעדיפה להתפלל בתפילה ספרדית ככה תעשי.

ולאט לאט תלמדי את המנהגים ואת ההלכות וגם בהמשך תדעי מה הבדלי העדות .

אגב בדורנו יש הרבה מאוד בתי כנסת שיש בהם מתפללים מגוונים בני כמה עדות.

חשוב מאוד שתכירי באיזור מגורייך רבנית ותלכי לשמוע ממנה שיעורים ותלמדי גם את ההלכות.

וחשוב מאוד שתהיי שמחה ומאושרת בדרך התורה והמצוות ואל תכנסי חלילה ללחץ או לחרדה כלשהי.

בכל מקרה בוודאי אינך צריכה לבקש סליחה על שאלתך ואת מוזמנת לשלוח שאלות נוספות אם תצייני בשאלתך הבאה באיזה איזור את גרה אחפש בלי נדר ואברר מי הרב ומי הרבנית באיזור שתוכלי להתייעץ איתה

אשרייך שזכית לעשות צעד כל כך חשוב וכל כך משמעותי בחייך

היי שמחה ומאושרת ודעי לך שמעלתך גדולה מאוד מאוד ולמדי ברמבם בהלכות תשובה כמה גדולה מעלתך

אשרייך תבורכי