אמונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/02/21 12:25 יא באדר התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב.

רציתי לשאול אותך שאלה בנושא אמונה. אני נערה שמגדירה את עצמה מסורתית דתית. נולדתי לבית מסורתי אך כשגדלתי קצת והגעתי לגיל המצוות היה לי משבר באמונה ובמשך כחצי שנה הייתי מחללת שבת וחגים. כעבור חצי שנה התחזקתי בדת והיום הגעתי למקום מאוד מאמין ושלם מהבחינה הדתית. אני תמיד אהיה שלמה עם האמונה שלי ותמיד אאמין , אבל החיים לא תמיד כאלה קלים ואני מרגישה שהאמונה שלי ( ושל כולם ) תמיד נמצאת במבחן. בחיים היו לי אתגרים לא פשוטים , וישנם , שהתמודדות איתם היא קשה לחוות כנערה שרק עכשיו חגגה 15. האתגרים האלה לא גורמים לי למשברים באמונה אבל אני לא מצליחה לקחת אותם למקום של לגדול מזה ולראות את הטוב. כשהחיים מראים לי ולקרובים אליי מחלות כגון סרטן ( ברוך ה אני יצאתי מזה מלפני כמה שנים טובות ) אני לא מצליחה לראות איפה הטוב בזה ואיך לקחת את זה למקום מגדיל ומצמיח, מה שמקשה עליי גם באופן היום יומי . אשמח לדעת מה הדרך שאני צריכה לעבור ומאיזו פרספקטיבה להסתכל על דברים כאלה, שפתאום משנים את החיים וההתמודדות איתם קשה, כך שאני אראה מאיפה אני יכולה להוציא טוב מהסיטואציה.

תודה מראש ושבוע טוב

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה הרגישה והחשובה.

כשאנו רוצים ללמוד דברים על האמונה שלנו – אנו פונים לדרך שבה הנביאים בתנ"ך עסקו בה. הם הקבילו את האמונה ליחסים שבין אהוב ואהובה אנושיים, כדי להסביר דרך הדימוי הזה הסברים רבים. תוכלי לראות שיעור ישן על כך כאן:

במה זה עוזר לשאלה שלך ? כמובן להבדיל, גם בין בני זוג יש מריבות; גם בין בני זוג יש דברים שבן הזוג לא מבין עד תום את מה שעושה בן הזוג שלו; יש גם דברים לא פתורים. ואף על פי כן – יש קשר עמוק של ברית, וביחד הם צולחים גם את התקופות הקשות.

יש לנו גם מצוקות מול הקב"ה. נביאים כתבו על כך. בתהילים זה מופיע לא פעם. לא את הכל אנו מבינים. לפעמים הנהגת הקב"ה כואבת לנו, כי הוא נוהג בדרך אחרת ממה שחשבנו – ואף על פי כן, הברית העמוקה שלנו עם הקב"ה היא היסוד והראשית של הכל.

ואז, לפעמים אנחנו מבינים. לפעמים לא. לפעמים אנחנו מוצאים הסבר לסבל. לפעמים לא, וזה ממשיך לכאוב. אבל אנחנו מנסים לחזק את ה'זוגיות' על ידי עשיית דברים של אהבה, ועל ידי קריאת האהבה שמוענקת לנו מהצד השני, כדי שנמצא עוד ועוד קשר עמוק לריבונו של עולם.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב