אמונה- העם הנבחר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/03/20 13:51 יד באדר התשפ

שאלה

שלום הרב,

מדוע ש-ה' יבחר רק עם אחד לתת לו את התורה?

מדוע ה' בחר דווקא אותנו?

תודה רבה,

פורים שמח

תשובה

בס"ד

שלום רב

לשאלתך יש שתי גישות:

א. גישת ריה"ל בספר הכוזרי (וההולכים בדרכו - כמו המהר"ל): ד' לא בחר בנו מכל העמים. אלא ברא אותנו מהתחלה עם כשרון רוחני מיוחד. מהתחלה נברא עם ישראל שונה מכל העמים (זו כמובן תמצית הדברים, כדי להבין רעיון עמוק זה צריך ללמוד את ספר הכוזרי). אדגיש כמובן שאין בכך שום כוונה לזלזל או להפלות לרעה עמים אחרים.

ב. גישת הרמב"ם (וההולכים בדרכו): האמונה בד' היא דרך שראויה לכל בני האדם. בדורות ראשונים נטשו כל האנשים את הקב"ה. אברהם אבינו, בעומק מחשבתו, הגיע לאמונה בד' ויצר קשר עם הקב"ה. לפיכך זכה אברהם שצאצאיו יהפכו להיות אלו השומרים את הקשר עם הקב"ה ומעוניינים ללכת בדרכו. זו הסיבה לבחירת עמ"י.