אם סלחתי לבן אדם , אבל עדיין כואב לי מעצם הפגיעה , מה זה אומר ?

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 04/11/21 12:08 כט בחשון התשפב

שאלה

לפי היהדות כל דבר מכון מה , גם הקשיים , הפגיעות אנשים , וצריך למחול עליהם בלב שלם ,

אם אני מנסה לסלוח אבל הפגיעה קשה וכואבת

תשובה

לשואלת שלום רב.

קשה לענות על כך בכמה מילים. אנסה להעיר כמה הערות ואקווה שזה יעזור.

את מתארת תופעה מוכרת. הראש מבין וסולח. אבל בלב, בהרגשה יש עדיין כעס.

זוהי התמודדות של רגשות, של מידות שאיננה קלה.

איך עושים זאת? איך אנו משפיעים על הרגש שלנו? הרי זה לא בשליט השלנו? ע"י מחשבה, דיבור ומעשה.

ללמוד על אהבת ישראל. ללמוד על תענייני תשובה וסליחה. להבין בראש שכל אחד מאיתנו פגע פעם במישהו ויש לו על מה לבקש סליחה מאחרים. וכד'

לדבר. לאמר לעצני את הדברים האלה. לאמר לעצמי בפה כמו שאנו אומרים בתפילה "הריני סולח לכל מי שחטא נגדי" וכד'. וכן לחזור לדבר עם אותו אדם בחביבות ובנעימות.

לעשות לטובתו, לעזור להשתתף וכד'.

מעבר לזה, זה אכן תהליך ארוך אבל אפשרי.

בברכה

אפי קיציס