אם מותר לאישה למרוח לק בחג לאחר מקוה שלא ‏תתבייש ‏מחברות שלה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 20/04/22 23:23 יט בניסן התשפב

שאלה

‏האם מותר לאשה למרוח לק בחג אחרי מקווה כי אין לו אפשרות אחרת ושלא תתבייש מחברותיה תודה

תשובה

שלום רב

הנני מבין שהשאלה היא אם האישה צריכה לטבול במקוה בערב חג וכידוע עליה להוריד איפור לק וכדומה כדי שלא תהיה חציצה ואם היא לא תשים לק חברותיה שיראו אותה בחג בלי לק יבינו שהיא טבלה במקוה והיא בצדק מתביישת מכך.

ובכן להתיר למרוח לק בשבת או בחג על אצבעות אין לי דרך כי צביעה זו אסורה וגם נשים שמשתמשות באיפור קל שיש לו כשרות של שבת זה לא דומה ללק כפי שהסבירה לי הרבנית.

ישנן שתי הצעות שאוכל להציע אחת כפי שאמרה לי הרבנית יש לק קבוע שאינו יורד אלא אם כן משייפים אותו ואישה זו תוכל לשים לק כזה יומיים לפני המקוה , והוא לא יגרום לחציצה.

אפשרות שניה שאישה זו תתאם עם הבלנית שהיא תגיע רבע שעה לפני כניסת החג למקוה תטבול ומיד לאחר שתצא מהמקוה תמרח לעצמה לק למרות שזו אולי לא מריחה מקצועית כפי שעושה עבורה אישה מקצוענית , וכידוע בשנת המגיפה לא עלינו של הקירון הרבה נשים למדו למרוח לעצמן לק .

ודי בזה כדי שלא תתבייש ולאחר החג תעשה לק כרגיל.

וממילא היות וזה חג את נרות החג היא תדליק כאשר תגיע הביתה מהמקוה או מבית הכנסת וכמובן בעלה ישאיר נר דולק ליד הנרות לפני כניסת החג שהיא תוכל להדליק בברכה

ואם הצעותי אלו אינן מעשיות שתשים עליה צעיף ארוך ותכסה את אצבעותיה כאשר היא יושבת עם חברותיה.