אלימות במשפחה מותר להקליט את אשתי בשבת?

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 25/07/22 16:32 כו בתמוז התשפב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אשתי ואני לא מצויים כעת בשלום בית כל כך וישנם חילוקי דעות וריבים.

היא אף הזמינה משטרה פעם על לא עוול בכפי, הורחקתי לחמישה ימים והתיק נסגר בסוף מחוסר אשמה.

אני כעת מסתובב עם מכשיר הקלטה בכיס שכשיהיה צורך אוכל להקליט.

האם מותר לי להסתובב גם בשבתות עם מכשיר ההקלטה בכיס? וכמובן האם מותר להפעילו במקרה הצורך? (מדובר רק במתג on off)

גירושין אינם אופציה מאחר ויתכן מאוד שמערכות המשפט ובתי הדין בישראל ינתקו אותי מילדיי בצורה זו או אחרת וכן יושתו מזונות שאיני יכול לעמוד בהם.

תודה

תשובה

שבת שלום.

הדבר הראשון שנראה לומר הוא ברוך השם

שיש שבת ברוך שנתן מנוחה לעמו ישראל ביום שבת קודש

בשבת אסור להקליט בכל צורה שהיא ואסור להפעיל כפתור כזה או אחר.

מה הפתרון?

בשבת גם אסור לריב נכון כל השבוע אסור לריב אבל בעיקר בשבת ראה בתקוני זוהר מ"ח שעל כעס בשבת נאמר לא תבערו אש בכל מושבותיכם ביום השבת.

עשה כל מה שתוכל לעשות על מנת להתאפק ולא לענות על ריב ולא לריב במיוחד בשבת כי באפס עצים תכבה האש אומר שלמה המלך

והעם אומרים שבשביל לריב צריך שנים.

הכותרת בה הכתרת את שאלתך היא אלימות במשפחה חשבתי שאתה חלילה מרביץ בבית ומפליא מכותך אבל משאלתך נראה שחלילה אולי אתה האיש המוכה.

לא טוב לתת מכות לא טוב לקבל מכות זה גרוע ממש ובמיוחד בשביל הילדים.

די מזעזע לחשוב על כך שהגעתם למצב בו לדבריך אתה נשלח למאסר לחמישה ימים על לא עוול בכפך

ומצב בו הנך דרוך ללחוץ על כפתור ולהקליט.

וכבר אמרו חזל שלושה חייהם אינם חיים ואולי אתה אחד מהם עיין בגמרא ביצה לב:.

מה לעשות ולא להתגרש?

א. תלכו לייעוץ לשלום בית

ב. תלמד לא לענות

ג. תתרגל לומר את צודקת וחלילה השמר לך פן תאמר אני צודק.

רוצה סגולה? תדליק נר לנשמת רבי מאיר בעל הנס ותגיד אלק' דמאיר ענני שלוש פעמים.

רוצה עוד סגולה?

בדוק את המזוזות במילים בביתך?

עוד סגולה?

אל תגיד בצאתכם לשלום בערב שבת כדי שמלאכי השלום יישארו בבית.

עוד סגולה?

כשמתחיל ניצוץ של ריב קח ספר תהילים ותקרא מזמור קיט .

ובימי שישי במיוחד קנה דברים טובים לבית ופרחים -בשנת שמיטה רק במקום שיש הכשר-

ותעשה הכל הכל הכל כדי שלא תגיע למצב בו תצטרך להקליט

ואם בעזרת השם תתאפק שלושה ימי שישי ושלוש שבתות

חזקה שהשלום ישרור ביניכם גם באמצע השבוע אמן.