אכילת בשר חלק במסעדות

חדשות כיפה רבני כושרות 14/08/20 12:33 כד באב התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני ספרדי ואוכל בשר חלק.

הבנתי שרוב הבשר, לפחות בארץ, הוא בשר חלק פשוט מטעמים כלכליים לא מתייגים אותו ככזה.

ישנן מסעדות שיש להן בשר חלק וגם בשר לא חלק, למשל רק אנטריקוט חלק וסינטה לא. מדובר כמובן על מסעדות עם תעודת כשרות.

האם אפשר לאכול במסעדות בשר בלי לבדוק האם הוא חלק או שיש תמיד להקפיד לבדוק שהבשר חלק, ומוגדר כחלק?

מקווה שניסוח השאלה היה ברור מספיק.

תודה רבה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

מה שהבנת איננו נכון.

יצרני הבשר מרוויחים הרבה יותר על בשר שמשווק כחלק ולכן הם ממש לא יתייגו אותו כבשר שאינו חלק.

מה שנכון הוא שבשונה מבעבר, שהיה חלק שאינו מהדרין, כיום חלק ומהדרין הם יחד, ולכן יתכן שישנן סיבות נוספות לכך שהבשר משווק בכשרות רגילה. מדובר בסוגיות וספיקות הלכתיים שונים, שאמנם אינם קשורים בסירכות בריאה, אך הם בהחלט אמיתיים ואינם מסיבות שיווקיות.

מכל מקום, רוב הבשר שאיננו חלק פשוט איננו חלק.

בברכה

יצחק דביר