איסורים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 30/06/20 21:01 ח בתמוז התשפ

שאלה

שלום הרב,

יש לי כמה שאלות?

מה הבעיה מלחבק ולנשק את אחותי, אני אוהב אותה מאוד כאחות וחיבוקים נשיקות הם הדרך להראות חיבה?

מה הבעיה בלראות את אמי ערומה, הרי זה לא מעורר בי שום תאווה כי היא אמא שלי, אז למה אסור?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

הבגדים בשפה התורנית נקראים גם מכבדי כיון שהם כבודו של האדם.

לכן האדם החייב בכבוד אביו ואמו , אסור לו לראותם ללא בגדים.

גם אדם רגיל, אסור לראותו ללא בגדים, שלא לצורך , זה חלק מכבוד האדם.

אין איסור זה קשור לתאווה.

גם בענין קרובי משפחה מדרגה ראשונה יש להבחין בין נשיקות כבוד (לדוגמא על היד) שמותרות.

לבין נשיקות המעוררות את האדם שמקומם רק בין איש לאשתו

בברכה דוד לוי

אדם לראות א

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן