איך מכפרים על לשון הרע

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 06/08/21 18:06 כח באב התשפא

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה

יצא היום שדיברתי לשון הרע, אני לא יודע אם באמת דיברתי או שאני מחמיר עם עצמי אבל עדיין קשה לי עם זה

בבקשה כבוד הרב תן לי תיקונים לכפר על זה

אני לא רוצה שהמצוות שלי ייעלמו!!

אני באמת חסר מצוות עכשיו? (חוץ מהמצוות שעשיתי אחרי)

זה ממש מעיק עליי ואני חושב על זה הרבה וזה מעצבן

כבוד הרב בבקשה תענה על כל השאלות שכתבתי במהלך הטקסט

תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום לך

כאשר אדם מבין שהוא טועה והוא מבקש סליחה זה שלב טוב

כי הרבה אנשים מדברים הרבה דברים מיותרים ושטויות או קללות והבלים ובכללם לשון הרע והם אינם מודעים לכך.

ברוך השם שיש לנו שני ספרים יסודיים שהם שולחן ערוך שלם בהלכות לשון הרע ספר שמירת הלשון וספר חפץ חיים של רבינו ישראל הכהן בעל החפץ חיים.

חשוב שתלמד בספר הזה וראש הישיבה הרב צביהודא הכהן קוק עליו השלום היה מבקש מתלמידיו יום יום ללמוד חצי שעה בספרים הללו.

כאשר תלמד את ההלכות תבין ותדע מה מותר ומה אסור.

ובבקשה אל תלחץ לא בקלות מאבדים מצוות לא בקלות מאבדים שכר מצוות השם יתברך סולח ומבין ומוחל

כי אם היה שומר לנו עוונות ומשלם מיד מי היה עומד.

הלחץ הזה אינו בריא בכלל כי חשוב לדעת שגם אם נופלים יודעים שצריך לקום.

העצבות והדכאון והפחד אינם מביאים את האדם לשמחה והתקדמות בעבודת השם להיפך עבדו את השם בשמחה בואו לפני ברננה.

תהיה שמח ותהיה מאושר שאתה זהיר בלשונך ומדקדק עם עצמך ויודע שיש מה לשפר

והכל הכל בשמחה ובאמונה שלימה

שגם מה שנקרע אפשר לתקן ומה שנכבה אפשר להדליק

ומה שעבר האדם יכול לתקן כי אין מה שיעצור את האדם מתשובה ודלתי תשובה לא ננעלו ולא ינעלו לעולם.

היה שמח בעבודת השם הסר דאגה מלבך ולב טהור ברא לי אלקים ורוח נכון חדש בקרבי.