איך לכפר על חטא מהעבר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/11/20 12:08 טו בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

שהייתי בערך הגיל 6 הייתי צוחק על ילד שהיה איתי בגן והוא היה נפגע ממני רני חזרתי בתשובה לא ידעתי את ההשלכות של חטאים כאלו בגיל 6 מה הרב מציע לי לעשות.

בתודה מראש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

1)אם זה קרה כשהיית בגיל 6 סביר להניח סביר להניח שאתה לא זוכר הכל במדוייק ואין לך את ההקשר ואת הסיטואציה המדוייקת ויתכן שגם הוא לא זוכר אותך הכלל. ומה שהיה היה ומה שהיה נגמר ומכאן ואילך חשבון חדש.

2) ואם שאלת את השאלה הזו כאן יתכן שזה מאוד מפריע לך ואתה מרגיש "תקוע " עם העיניין הזה. אז תנסה לאתר את הילד ותפגוש אותו פנים אל פנים ותבקש ממנו סליחה ומילה. ואז תשחרר מעצמיך את מה שהיה כמשא כבד על ליבך.

3) ואם זה לא במצב הזה המתואר למעלה אז תקבל על עצמיך לתקן מכאן ולהבא את תחום ה"צחוקים" וה "קלות ראש" תלמד את הלכות לשון הרע, תקפיד יותר בכבודם של אנשים, תכבד את המילה היוצאת מפיך וכדומה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן