איך לדעת אם אני באצת יהודי

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 14/12/20 13:08 כח בכסלו התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

אם אמא שלי יהודיה זה אומר שגם אני יהודי

אבל אבל איך אפשר לדעת אם סבתא רבה רבה רבה שלי הייתה בכלל גויה?

אם היא הייתה גויה אז אפשר לומר שגם אמא שלי גויה וגם אני גוי

מצד שני השמות שהן נשאו היו יהודיות כמו "יפה" ו"חיה"

אשמח אם תענה

תשובה

לשואל שלום רב.

במצב רגיל אין צורך לחשוש לזה.

אמנם אני לא הכרתי את הסבתא של הסבתא שלי. אבל הם היו חלק מקהילה יהודית, הסבים התפללו שם בבית כנסת והתחתנו אצל רב הקהילה. כך שיש מסורת שהן היו יהודיות.

יתירה מזאת לאורך הדורות הקפידו מאד להתחתן רק עם יהודים.

וכמו שהיום מבקשים מהבא להתחתן להראות כתובה של הוריו, ומסתמכים על כך שהרב או הרשם של הוריו בדק, וכך יש שרשרת של בדיקות, כך היה גם בעבר.

בדור האחרון נוצר בקהילות מסויימות ערעור על חזקה זאת. ולכן אצלם צריך בירור. אבל בשאר העם לא.

בברכה

אפי קיציס