אורז בפסח לנשואה למרוקאי

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 20/04/22 23:41 יט בניסן התשפב

שאלה

שלום ומועדים לשמחה

אני ספרדיה הנשואה לבחור מרוקאי שנהגו בבית הוריו לא לאכול אורז בפסח, וגם הוא חפץ להמשיך בכך. האם מותר לי לבשל ולאכול אורז בבית שלנו?

תודה וחג פסח כשר ושמח

תשובה

שלום רב

ישנה תשובה מפורסמת של התשבץ בענין מנהגים והוא פוסק ח"ג קע"ט שאישה נוהגת כמנהג בעלה הן להקל הן להחמיר וכן פסק האגרות משה א קנח שאישה צריכה לנהוג כמנהג בעלה. וכן הוא ביביע אומר ה' לז.

וידוע שבפסח יש מנהגים מנהגים לא רק בין עדות אלא גם בתוך העדה למשל במארוקו הרוב לא אכלו אורז אך יש קהילות שכן אכלו.

ובעלך צודק שאינו משנה את מנהג אבותינו שהיו גדולי עולם ואין שום סיבה שנעשה התרת נדרים על מנהגי אבותינו כפי שלא מבקשים מחסידי חבד או הנוהגים כמנהג אשכנז לשנות מנהגם.

וראוי גם מבחינה חינוכית שלא תהיה בביתכם מחלוקת אלא כל בני הבית כמנהג האבא כמנהג אבותיו.