אוננות לאשה

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 24/05/22 15:09 כג באייר התשפב

שאלה

שלום וברכה

קשה לי לחיות חיי אשות היות שאי אפשר להקשות את איברי כמו שצריך בגלל בעיות רפואי

האם מותר לי לאנן את אשתי בידים ?

כל טוב

תשובה

שלום רב,

מכיוון ששאלתך נוגעת לרבים ובכל הגילאים ללא קשר לקשיים בתפקוד המיני אענה בהרחבה :

ישנו הבדל מהותי בין עינוג עצמי ( אוננות ) לבין עינוג על ידי בן או בת הזוג בחיי האישות. בתשובה אתייחס רק לעינוג בחיי האישות ולא לעינוג עצמי.

במהלך חיי אישות מותר, צריך ורצוי לגעת באיברים בכלל ובמקומות אינטימיים המעוררים ומענגים בפרט, ללא כל קשר לקישוי . העונג ביחסי האישות הוא דבר מרכזי ואיננו מגונה אלא להיפך. חלק בלתי נפרד ממצות העונה היא סיפוק והנאה.

אדגיש : הנאה וסיפוק מחיי האישות היא סובייקטיבית , כל זוג מוצא את הדרך שלו להנאה מחיי האישות של שני בני הזוג כך שאין משהו מוחלט שטוב לכולם, יש מה שטוב לזוג . ברור הדבר שכל פעולה ביחסי האישות צריכה להיות באופן מכבד וברצון של שניהם .

ישנם קשיים שונים בתפקוד המיני גם בגיל מתקדם וגם בגיל צעיר . בכל אופן לגבי קישוי , ניתן לפנות לרופא על מנת לקבל מרשם לכדורים המסייעים בכך.

אני מאחל לכם אורך שנים וימים יחד מתוך שמחה וטוב לבב