אדם וחווה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 26/11/17 11:27 ח בכסלו התשעח

שאלה

שלום

צר לי שאינני שולחת את כל שאלותיי יחדיו אך כל פעם שהייתי באמצע הכתיבה כל המכתב התבטל והייתי צריכה להתחילו מחדש.

רציתי לשאול אם אדם וחווה גורשו מגן העדן מכיוון שחטאו בה' מדוע הם לא חיו לבד - כלומר ללא חיות כלשהם שהרי החיות לא חטאו באלוקים אז מדוע הם לא חיים בגן עדן וקיבלו אם את העונש?

תשובה

לשואלת שלום רב.

התשובה המקובלת היא שהעולם נברא בשביל בני האדם, שיעבדו את ה'. בעלי החיים וכל עולם הטבע נברא בשביל זה. ולכן לא שייך שהחיות יהיו בגן עדן ובני אדם "לבד" במקום אחר.

בברכה

אפי קיציס