אב או אם?

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 28/03/19 01:04 כא באדר ב'

שאלה

אבי חלה לפני מספר שנים. אמי ואחיי הפסיקו לבקרו לאחר כשנה. בכל ניסיון שלי לקרבם אליו או לבדוק עבורו טיפולים וחזרה הביתה אני נתקלת בסירוב מצידם.

(אציין שעם השנים אמי חלתה נפשית והתנהגותה לא רגילה לעיתים-גם מזה אחיי מתעלמים ולא דורשים ממנה לטפל)

פניתי לבית משפט ועירערתי על האפוטרופוס. אני רוצה לקחת אחריות על אבי ולדאוג לו יותר מבדרך כלל. להוציא אותו בהדרגה לשבתות בבית וכו. אמי ואחיי מחקו אותי ואינם מעוניינים בקשר איתי. אנחנו לפני דיון שעתיד להתקיים בקרוב. האם פעלתי נכון?

תשובה

שלום לך.

כמה כואב ועצוב לשמוע את הסיפור הזה כאשר אב חולה ואמא חולה והילדים זה בכה וזה בכה .

איני מבין מה הסיבה לנטישת האב ומדוע רק את תומכת בו.

אך אם הגעת להליך משפטי כנראה שהמצב כזה מורכב ומי יודע אם אפשר לשנות את דרך האחים.

ברור שיש נתונים שלא ציינת מדוע ולמה האחים. נוהגים כך האם בגלל זלזול חלילה כי האבא כבר לא מתפקד או האם היה קרע עם אמך לפני מחלתו.

בכל מקרה היות וזה אביך ואין לו דורש ואין לו סומך טוב עשית.

רק לא ברור מי האפוטרופוס כעת אם האחים אינם בקשר עמו.

ציינת בשאלתך אב או אם נשמע מזה שאם את מקבלת את האפוטרופסות על אביך זה נתק מאמך.

איני נכנס לענין ההלכתי שאת ואמך מחוייבים בכבוד אביך .

רק אומר לך תשתדלי להיות בקשר עם האמא שלך בכל מחיר.

ולגבי אחייך אם הם שומעים לדעת תורה ויש רב שמקובל עליהם תבקשי ממנו שידבר איתם שאבא לא זורקים .

ובאת תמשיכי להתפלל על אביך ואמך ואחייך ויהי רצון שתהא ביניכם אהבה ואחווה שלום ורעות.

אגב אם יש אח אחד שיש לו יותר אוזן קשבת מהשאר תנסי שהוא יבין אותך וכן אם יש אחות .

ויהי רצון שיקויים בכם הכתוב הנה מה טוב ומה נעים בת אחים גם יחד.

כבד את אביך ואת אמך והארכת ימים אמן.