אבא עצבני

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 07/01/19 11:15 א בשבט התשעט

שאלה

שלום.

יש לי אבא מאוד עצבני אני מאוד אוהב אותו ולא יכול לסבול את העצבים שלו.

אגיד לך שיש לו הרבה קושי בחיים בפרנסה ואני מבין אותו אבל למה הוא כזה עצבני מה אני יכול לעשות אני יכול לפי דעתך לדבר איתו זה בכלל יעזור?

תשובה

שלום לשואל.

אחת התפילות המופלאות היא והשיב לב אבות על בנים ולב בנים על אבותם.

אני קורא בעצבות גדולה את דבריך ולצערי יודע שיש גם אנשים נוספים במצבך.

איני יודע מה קשה לאביך אך אתה הרי ציינת זאת שיש עליו עול

ואשריך שאתה מלמד עליו זכות.

אין לי ספק שהוא אוהב אותך למרות התנהגותו שהיא באופן כללי ולא רק כלפיך.

אני חושב שהכי טוב שתפגשו לשיחה רגועה שניכם תצאו לבד ותשתו יחדיו כי גדולה לגימה.

ואזי תוכל להגיד לו כמה שאתה אוהב אותו ואתה מבין אותו.

אבל אתה חושב שהוא מפסיד את השנים הכי טובות ואת החווית של משפחה טובה ושמחה.

תראה לו שזה בא אצלך מבקשת טובתו אני משוכנע שזה יעזור וישבור מחיצות.

ואם אתה ההורה המדובר קורא את דברי אל נא נאבדה בנפש הנער כי איך אעלה אל אבי והנער איננו איתי.

למד מוסר וספרי יראה עשה צדקה וחסד הפר כעסים בטל ריבים הרבה אהבה.

ראה כמה הבן שלך אוהב אותך ורוצה אותך בריא ושמח מאושר ורגוע.

אגב מחר יום שלישי הראשון בשבט עושים בו בלי נדר תענית דיבור.

קוראים שלוש פעמים תהילים ועוד שמונה פרקים ראשונים סך הכל ארבענמאות וחמישים ושמונה מזמורים כמנין נח"ת..

קרא מזמורים אלו ותהא לך נחת והתפלל על בנך שיהא חת"ן אותיות נחת.

ומצא חן ושכל טוב בעיני אלקים ואדם.

אשריך שיש לך בן אוהב צדיק ורגיש החפץ בטובתך וטובת המשפחה.