מזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, נחת הבוקר (א') בישראל, ולדבריו יפגש עם בכירים בישראל בהם ראש הממשלה נתניהו כדי לדון על שחרור החטופים, סיום המלחמה והבסת החמאס. כבר הערב הבכיר האמריקני יגיע עם ראש הממשלה נתניהו לכותל המערבי, ומחר השניים ייפגשו בארבע עיניים. על התקיפה בקטאר אמר שהנשיא טראמפ לא התלהב אך הדגיש כי אין שינוי ביחסים עם ישראל: ". "זה לא הולך לשנות את אופי היחסים עם ישראל, הם יישארו חזקים".
על התקיפה בקטאר אמר: "זה לא הולך לשנות את אופי היחסים עם ישראל"
On my way to Jerusalem. My focus will be on securing the return of hostages, finding ways to make sure humanitarian aid reaches civilians, and addressing the threat posed by Hamas.
— Secretary Marco Rubio (@SecRubio) September 13, 2025
Hamas cannot continue to exist if peace in the region is the goal. pic.twitter.com/60DWTkLSfC
רוביו אמר שהביקור בישראל צפוי להתמקד בתהליכים שיביאו לסיון המלחמה: "מטרת הנשיא היא לשחרר את כל החטופים החיים והמתים בפעימה אחת, להביס את חמאס, לסיים את המלחמה ולשקם את עזה". עוד אמק כי: "חמאס לא יכול להמשיך להתקיים אם המטרה היא שלום באזור".