הרב מיכה הלוי נבחר לרב העיר פתח תקווה

מינויו של הרב הלוי נחשב להישג משמעותי לסיעת המפד"ל העירונית, אשר הצליחה לקדם את מועמדותו של הרב הציוני-דתי. "צהר": זה ציון דרך חשוב בהחזרת הרבנים הציוניים לרבנויות הערים

חדשות כיפה אורי פולק 21/02/12 19:25 כח בשבט התשעב

הרב מיכה הלוי נבחר לרב העיר פתח תקווה
באדיבות מדרשת אביב, צילום: באדיבות מדרשת אביב

הרב מיכה הלוי נבחר הערב (ג') לרב העיר פתח תקווה, זאת לאחר שלוש שנים בהם התפקיד לא אויש, מאז פטירתו של הרב ברוך שמעון סלומון ז"ל. בחירתו של הרב הלוי מהווה הישג משמעותי לסיעת המפד"ל בעיר פתח תקווה, אשר הצליחה להעביר את המינוי הדתי-לאומי.

כפי שדווח לראשונה בכיפה, ההחלטה על מינויו של הרב הלוי התקבלה החודש על ידי סיעת המפד"ל, במהלך ישיבה מיוחדת. אתמול צלח המהלך גם את מבחן בג"ץ, כשחרף העתירות שהוגשו נגד הליך הבחירות החליטו השופטים שלא למסור צו ביניים ולאפשר לבחירות להתקיים היום במועדן.

הרב מיכה הלוי משתייך לזרם החרדי-לאומי בציונות הדתית והוא תלמידו של הרב מרדכי שטרנברג, ראש ישיבת "הר המור", ובוגר ישיבת "מרכז הרב". הוא ממייסדי ארגון הרבנים "צהר" וחבר בארגון הרבנים הימני "דרך אמונה", אשר הוביל בשנים האחרונות את הגרעין התורני המרכזי הפועל בתל אביב ומבוסס בשכונת "נחלת יצחק" בעיר.

בארגון רבני "צהר" ברכו הערב על מינויו של הרב הלוי ואמרו כי מדובר ב"ציון דרך חשוב בהחזרת הרבנים הציוניים לרבנויות הערים". נשיא הארגון, הרב יעקב אריאל, ויו"ר הארגון, הרב דוד סתיו, צפויים להגיע הערב ללשכת ראש העיר על מנת לחגוג את בחירתו של הרב הלוי. "הארגון גאה להיות שותף בהליך ומודה לכל אלה שסייעו למהלך ובייחוד לאנשי המפד"ל של פתח תקווה", נמסר מ"צהר".

כאמור, לפני כשלוש שנים נפטר רבה הראשי של העיר, הרב ברוך שמעון סלומון ז"ל, שכיהן בתפקידו כ-30 שנה. מאז פטירתו, לא הצליחה מועצת העיר למנות מחליף לתפקיד, תוך התנהלות של מאבק משפטי ופוליטי בין מספר מועמדים לתפקיד.

לאחר פטירתו של הרב סלומון ז"ל, ניסה בנו, הרב ישראל משה סלומון, לרשת את מקומו. סלומון הבן זכה לתמיכת גורמים חרדים ובראשם הרב יוסף שלום אלישיב. ואולם הקרב האמיתי התחולל מול אנשי המפד"ל, אשר לאורך השנים הביעו תמיכה דווקא במועמדותו של הרב רצון ערוסי, מי שמכהן כיום כרבה הראשי של קרית אונו. לבסוף, כאמור, הוסכם על מועמד של פשרה, שזכה לתמיכת רוב הצדדים.

במהלך שלוש השנים האחרונות ובהעדר רב ראשי לעיר, הסמיכה מועצת הרבנות הראשית את הרב יצחק דוד גרוסמן, הרב הראשי של מגדל העמק, לחתום על תעודות נישואין. מנגד, הרב ישראל שרעבי מפתח תקווה חתם, באופן זמני, על תעודות כשרות.