הרב נהוראי: השנה, האחריות היא של הקהילה

הרב מאיר נהוראי מבקש מרבני קהילות ומובילי קהילה לקחת אחריות על משפחות המילואים: ערבות הדדית ביום כיפורים זה

חדשות כיפה חדשות כיפה 11/10/24 10:57 ט בתשרי התשפה

הרב נהוראי: השנה, האחריות היא של הקהילה
עזרת נשים, צילום: Hadas Parush/Flash90

הרב נהוראי, יו"ר רבני בית הלל בקריאה לרבנים, רבניות, ומובילי קהילות:ערבות הדדית ביום כיפורים זה. באגרת שיצאה לרבנים כותב הרב : "השנה נתאמץ כקהילה, כדי להקל על אמהות בצום.
השנה אינה ככל שנה. אבות רבים לוחמים בחזיתות השונות ומחרפים נפשם למען עם ישראל ואמהות רבות יעברו את היום הקדוש בהתמודדות יחידנית עם ניהול הבית, טיפול בילדים וצום.
פורסמו מספר פסקי הלכה לגבי מצבים בהם ניתן להקל בצום, וכל אחת תסמוך על רבותיה.
ברצוננו להדגיש את חובת החברה והקהילה לפעול למען נשות המגויסים על מנת לאפשר להן לצום עד כמה שניתן.
בכל שנה אנו קוראים לזוגות להתאמץ למען יכולתם של שני בני הזוג לצום, גם במחיר צמצום בתפילות; השנה חובה זו מוטלת על הקהילה כולה. על כל קהילה לברר את הצרכים ולמצוא את הדרכים להקל על אמהות המצויות לבדן, לסייע בשמירה על ילדים והעסקתם, כדי לאפשר לכמה שיותר אמהות לממש את המצוה החשובה של "ועיניתם את נפשותיכם".
מבררים צרכים | פותחים משחקיה | שומרים על הטף בשעות הצהרים | מלווים ילדים אל בית הכנסת וממנו ובעיקר: לוקחים אחריות מתוך ערבות הדדית. החיילים של כולנו, המאמץ של כולנו."

הרב נהוראי מסביר: יצאנו בקריאה הזאת עקב מצוקה של ריבוי במילואים ונשים שקורסות ביום הכיפורים גילה שזה יהיה יום קשה להרבה נשים. ולפני שאנחנו דנים על כל מיני היתרי שתייה או אכילה לפי צורך אישי לפי כללי ההלכה, נכון לחבר אותן להקהילה דרך לתת כתף בשמירת הילדים בצורה מאורגנת. כל בית הכנסת יכול להסתכל למרחב ולמצוא נשים שנמצאות לבד וזה לא רק לגבי יום הכיפורים אלא בכלל, כי כל תמיכה קהילתית לאותן נשים היא הערבות הבסיסית ביותר שמוכנות גם חלק מהמסירות הנפש הגדולה שבעליהן נמצאים בקרבות בכל מקום בארץ"