קהילה בקטנה

אין סיכוי לחתונות בקרוב ובלי עזרת נשים: הכירו את בית הכנסת הצעיר ברבבה

בבית כנסת מאולתר בתוך מבנה של מועדון גיל הזהב, עם תאי שירותים שקרובים מדי לתפילה ועזרת נשים בפארק השעשועים הסמוך, הקהילה הצעירה של רבבה חולמת על מבנה קבע

גילעד גולדברג גילעד גולדברג, חדשות כיפה 08/09/24 14:15 ה באלול התשפד

אין סיכוי לחתונות בקרוב ובלי עזרת נשים: הכירו את בית הכנסת הצעיר ברבבה
בית הכנסת ברבבה בזריחה, צילום: יוחאי רוט

מפרט

התפילות של הקהילה הן במבנה של מועדון גיל הזהב עם כסאות כתר. המקום נקי ונגיש. הבימה על גלגלים וגם ארון הקודש, בסוף כל תפילה מגלגלים אותם הצידה. שירותים יש, אבל עדיף להתנהל שם בשקט כדי שהבעל קורא לא ישמע אותך מרוקן את הצ'ולנט של שבת. בנוסף, כשאתם באים להתפלל תכינו את אטמי האוזניים, כי יש דבר נורא מעצבן שנקרא "ארון שרתים" שעושה רעש בלתי נסבל במקום. אין עזרת נשים, אבל לחלק מהאימהות המתקנים של גן השעשועים בחוץ ממלא את החוסר.

הקהילה

קהילה תוססת עם אופי צעיר ואנרגטי. יש בה מגוון של סגנונות והשקפות, ואפשר לראות את זה גם במראה החיצוני של החברים.

פז"מ

בית הכנסת התחיל בקורונה, כלומר לפני שלוש שנים בערך. בתקווה שיתמסד בקרוב.

תפילה בשטח פתוח בימי הקורונה

תפילה בשטח פתוח בימי הקורונה | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

חללים

סמ"ר ידידיה אזוגי הי"ד מרבבה, שהיה לוחם בגדוד 101 של חטיבת הצנחנים, נפל לפני כשלושה חודשים בצפון רצועת עזה. בקהילה יש בחור שניצל בניסי-ניסים כאשר רסיס עשה לו סימון אגרסיבי מהרקה ולאורך כל הצד של הראש. ברוך השם הוא חזר אלינו והיום הוא עולה חזן אפילו יותר טוב מפעם.

התפילה

באורך סביר, לא רצים במיוחד, אבל גם אין מטרה להתעכב ולקחת את הזמן. הנוסח אשכנזי, וזה גם האופי של המניין.

ממתקים

יש בסוף התפילה גם בערב וגם בבוקר חלוקה לכל ילד שיבוא לבקש. רק צריך לומר "שבת שלום" למחלק. האמת, אפילו זה לא חובה.

שידוכים

הבן הגדול של יוחאי ונועה כבר ממש מבוקש, אומרים שיש לפחות שלוש בנות ששמו עליו עין. הוא פשוט רק בן 5, אז יכול להיות שיעברו עוד כמה שנים עד שיהיו חתונות.

איך לבחור שמלה

אולי ייקח עוד כמה שנים, צילום: shutterstock

מתחרים

יש מניין ספרדי עם בית כנסת ממש מסודר שמכיל ספסלים של בית כנסת והכל, עם הפריווילגיה של עזרת נשים וכו', אבל הוא תמיד מפוצץ באנשים ומתחיל מוקדם את התפילה, כך שהיתרונות שלנו ברורים.

חלום

מבנה קבע לבית הכנסת כמובן.