לכבוד שר החינוך, מר נפתלי בנט
שלום וברכה.
ברצוני לפתוח בגילוי נאות: לא הצבעתי למפלגתך בבחירות האחרונות. פער גדול, גדול מדי, קיים בין השקפתך בשלל נושאים לבין השקפתי. ומכל מקום, "עת צרה היא ליעקב", לכן אני מוצא את עצמי כותב אליך מכתב, בתקווה שתענה ברצון.
אנו נמצאים בעיצומה של מתקפת טרור אסלאמית אכזרית. כידוע לך מקרוב, ממשלת ישראל מייצרת הרבה כותרות והצהרות כתגובה לפיגועים המחרידים, אך הצהרות לחוד ומעשים לחוד.
רבים מרימים גבה ואף שתיים, ושואלים את עצמם: הלזו תיקרא ממשלת ימין? ייאוש מחלחל לליבותיהם של אזרחי מדינתך, הרואים איך שוב ושוב ממשלות ישראל אינן מוכנות למגר את הטרור אחת ולתמיד.
כמו כן, לא מעט אצבעות מאשימות מופנות כלפיך. כיו"ר מפלגת הבית היהודי הנחשבת הסמן הימני בקואליציה וכשר בממשלה וכחבר בקבינט המדיני-בטחוני, לא הבאת כל בשורה מעשית לעם השוכן בציון, למעט הצהרות והפגנות כנגד הממשלה שאתה עצמך חבר בה. מפלגת הבית היהודי פרסמה בריש גלי רשימת דרישות מראש הממשלה כמענה ציוני לרציחת בני הזוג הנקין הי"ד. כל דרישותיכם לא התקבלו כלל ועיקר, אם כן מה הייתה מטרת הדרישות? יח"צנות בלבד?
בינתיים, לדאבון לב, נרצחו עוד יהודים בשרשרת פיגועים. רבים נוספים נפצעו. וניסיונות פיגועים רבים, נמנעו בחסדי שמיים. אך מפלגתך נשארה ברובד ההצהרות וההפגנות.
יש המלמדים עליך ועל מפלגתך זכות, שהנכם מיעוט בקואליציה ומתוקף תפקידך כשר החינוך אינך יכול לפעול דבר. ולוּ אך היה למפלגתך מספר מנדטים כפול הכל היה נראה אחרת. איני מעוניין להכריע בשאלה זו, ומצווה לדון לכף זכות ובפרט בזמנים אלו.
אך סבורני שאינך יכול להתחמק מעשייה בתחום שנמצא בתחום אחריותך המיניסטריאלית, ואבאר.
הצידוק של אויבינו ומבקשי רעתנו לשלוף סכינים ולרצוח גברים, נשים וטף הוא ההגנה מפני "חילול מסגד אל אקצא" אשר עומד (בינתיים) בהר הבית.
אני מניח שידוע לך, ואם לא - אגלה לך, שזיקת המוסלמים להר הבית היא המצאה מאוחרת. המצאה זו מבוססת על קטע בקוראן, האומר שמוחמד עלה השמימה עם המלאך גבריאל דרך "המסגד הקיצון" (אל אקצא). במרוצת השנים התפתחה באסלאם האמונה שהמסגד הקיצון שוכן בהר הבית.
דברים אלו מופרכים לחלוטין. בזמן כתיבת הקוראן, לא היה מוסלמים כלל בירושלים, וכל שכן שלא היה שם מסגד כלל ועיקר. המסגד נבנה בהר הבית כחמישים שנה לאחר מות מוחמד. שקר זה החל בימיו של עבד אל-מליכ בשלהי המאה השביעית ,מסיבות פוליטיות פנים מוסלמיות גרידא, וללא אמת היסטורית כל שהיא.
מתוקף תפקידך כשר החינוך, קיבלת ירושה מממשלות השמאל ומהסכמי אוסלו העקובים מדם, עשרות אלפי ילדים במזרח ירושלים אשר לומדים בבתי ספר של משרד החינוך ומתוקצבים בתקצוב מלא על ידי משרדך. אותם ילדים רכים אשר במקום להכין שיעורי בית - זורקים, כבר שנים דבר יום ביומו, אבנים על הרכבת הקלה ועל כל יהודי שבטעות התקרב לרדיוס של שכונותיהם או לקבר אבותיו שבהר הזיתים. כעת, הם נערים אלו "עלו כיתה" והחלו לרצוח יהודים עם סכיני קצבים ברחובות ירושלים. למען האמת, הילדים לא עושים זאת במקום להכין שיעורי בית - אלו בדיוק שיעורי הבית שנותנים להם בבית הספר!
המינימום המצופה ממך בימים אלו הוא להכניס לתכנית הלימודים בהיסטוריה במגזר הערבי, במזרח ירושלים ובכלל, את הנושא של הר הבית. לא ייתכן שאנו נממן את הטרוריסטים לעתיד, אשר מחונכים בבתי הספר שלנו מגיל גן לרציחת יהודים אשר מחללים את מסגדם, ללא שנתערב בשקרים הנלמדים בתכניות הלימוד השטניות שלהם.
ובהזדמנות זו, הגיע הזמן שגם בבתי הספר הממלכתיים של העם היהודי, ילמדו התלמידים על ההיסטוריה של הר הבית, וסיבת קדושתו לעם היהודי (הוא לא הרחבה של הכותל המערבי). הערבים מסלפים את ההיסטוריה, אך לצערי היהודים פשוט מעדיפים להתעלם ממנה.
אני מאמין ומקווה שדבריי יגיעו לאוזן קשבת, ומשהו חדש יתחיל!
בתודה ובהערכה,
אבישי גרינצייג
