הטיפול בהשמנה בישראל עומד לקבל אפשרות חדשה, הפעם בדמות כדור יומי שאינו מצריך זריקה. פאונדאיו של חברת אלי לילי, המוכרת גם בשם אורפורגליפרון, צפויה להגיע לבתי המרקחת ב-15 בספטמבר. התרופה מיועדת למבוגרים עם השמנה וכן למבוגרים עם עודף משקל הסובלים ממחלה נלווית הקשורה למשקל. ישראל תהיה המדינה הרביעית בעולם שבה התרופה זמינה מסחרית, אחרי ארצות הברית, בריטניה ואיחוד האמירויות.
המחירים ינועו בין 691.59 שקלים ל-1,146.46 שקלים
התרופה נלקחת פעם ביום, ללא צורך בצום וללא תלות בארוחות או בשעת הנטילה. בנוסף, אין צורך בקירור. ד"ר רז הגואל, מנהל המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה, אמר: "עבור חלק מהמטופלים, עצם העובדה שמדובר בכדור יומי ולא בזריקה יכולה להיות משמעותית. פאונדאיו ניתנת ללא צורך בצום, בלי לתזמן את הנטילה ביחס לארוחות ובלי מגבלות מיוחדות על שתייה, ולכן היא מוסיפה אפשרות טיפולית פשוטה יותר לשילוב בשגרה".
אוהבים אוכל טוב? הצטרפו עכשיו לקבוצת הוואטסאפ שלנו
במחקר המרכזי של התרופה נרשמה במינון הגבוה ירידה ממוצעת של 12.4% ממשקל הגוף. לצד זאת, התרופה אינה מציגה את שיעורי הירידה במשקל הגבוהים ביותר שנרשמו בחלק מהטיפולים הניתנים בזריקה. בישראל היא צפויה להימכר בשישה מינונים, במחירים הנעים בין 691.59 שקלים במינונים הנמוכים ל-1,146.46 שקלים במינונים הגבוהים, ובשלב הראשון ללא סבסוד. תופעות הלוואי שדווחו כוללות בעיקר בחילות, הקאות ושלשולים, ובמינונים הגבוהים כ־10.6% מהמטופלים הפסיקו את הטיפול בשל תופעות לוואי.
לדברי ד"ר הגואל, הרחבת אפשרויות הטיפול עשויה לאפשר התאמה טובה יותר לצרכים השונים של המטופלים: "בטיפול במחלת ההשמנה אנחנו מחפשים לא רק יעילות, אלא גם טיפול שהמטופל יוכל להתנהל איתו לאורך זמן. ככל שמגוון האפשרויות גדל, כך אפשר להתאים את הטיפול בצורה מדויקת יותר לצרכים ולהעדפות של כל מטופל".