משרד הבריאות מזהיר: יכול לסכן חיים, לבדוק בדחיפות עם הילדים

שרד הבריאות מזהיר מתן נגוע בכלבת ביבנאל וקורא לנקוט באמצעי זהירות. הורים מתבקשים לבדוק אם ילדיהם היו במגע עם בעל החיים. בעלי חיות מחמד נדרשים לוודא שחיסוני הכלבת בתוקף ולדווח על התן שנמצא באזור

חדשות כיפה חדשות כיפה 15/05/25 11:30 יז באייר התשפה

משרד הבריאות מזהיר: יכול לסכן חיים, לבדוק בדחיפות עם הילדים
משרד הבריאות, צילום: bezikus,Shutterstock

אתמול (ד') התקבלה הודעה על תן נגוע בכלבת בכרם במעוצה המקומית יבניאל. שני אנשים שנחשפו לתן הופנו לקבלת טיפול מונע נגד כלבת. משרד הבריאות מבקש מכל מי שהיה במגע או שבעלי החיים שברשותו באו במגע באזור האירוע עם בעל החיים הנגוע או בעל חיים משוטט, בין התאריכים 30.04.2025 ועד 14.05.2025 כולל, לפנות בדחיפות ללשכת הבריאות כנרת, טלפון 04-6710300, או ללשכת הבריאות הקרובה למקום מגוריו על מנת לשקול מתן טיפול מונע.

משרד הבריאות מבקש:

הורים לילדים – לברר עם ילדיהם, אם היו במגע עם בעלי חיים חשודים ולפנות ללשכת הבריאות בדחיפות.
בעלי חיות מחמד – ליצור קשר עם הווטרינר הרשותי, לצורך וידוא מצב חיסונם.

משרד הבריאות מזכיר שוב למי שננשך או נשרט על ידי בעל חיים, לשטוף באופן מיידי את האזור במים זורמים וסבון, לחטא בחומרי חיטוי ולגשת ללשכת הבריאות לבדוק האם יש צורך בקבלת טיפול מונע נגד כלבת.