בלבנון נערכים לאפשרות של חידוש הלחימה בין איראן לארצות הברית, ובצל החשש מהסלמה אזורית הועבר להנהגה בביירות מסר מצד המשטר האיראני וחיזבאללה, שלפיו ארגון הטרור לא יהיה חלק מהמערכה. כך פורסם הערב (ד') במהדורת כאן חדשות. הדברים מגיעים לאחר שישראל העבירה ללבנון, באמצעות האמריקנים, אזהרות מפני ההשלכות של הצטרפות חיזבאללה ללחימה.
מסרים שהועברו גם ב"שאגת הארי"
למרות המסרים מטהראן ומהדאחייה, בהנהגה הלבנונית מתקשים לסמוך על ההבטחות. גורם פוליטי במחנה המתנגד לחיזבאללה אמר כי גם ערב מבצע "שאגת הארי" העביר הארגון מסרים דומים, אך בפועל הצטרף ללחימה בתוך זמן קצר. "גם ערב מבצע 'שאגת הארי' הבטיחו בחיזבאללה שלא יסבכו שוב את לבנון בעבור איראן, ותוך יומיים כן נכנסו למערכה", אמר.
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו

אותו גורם הסביר כי החשש המרכזי נובע מזהות מקבלי ההחלטות בארגון: "ההבנה היא שבסופו של דבר ההחלטה אינה מתקבלת על ידי נעים קאסם, אלא בטהראן, ולכן אי אפשר לסמוך על הבטחות כאלה ואחרות לנוכח ניסיון העבר". הוא הוסיף כי בשלב זה אין לממשלת לבנון יכולת למנוע ירי של חיזבאללה לעבר ישראל.
בחיזבאללה דחו את הטענות
כזכור, בתחילת השבוע פורסם כי ישראל פנתה לממשלת לבנון באמצעות תיווך אמריקני, בדרישה שצבא לבנון ייפרס מחדש ויקים מחסומים באזורים שבהם מתגוררים פעילי חיזבאללה. בישראל הזהירו כי אם הארגון יצטרף למערכה בעקבות לחץ איראני, הלחימה מול לבנון עלולה להתחדש, למרות השיחות הישירות שמתקיימות בין המדינות בחודשים האחרונים.
החשש בישראל מתבסס גם על דיווחים קודמים שלפיהם חיזבאללה פועל לשיקום כוחו הצבאי בסיוע איראני. בחודש שעבר דווח ברויטרס כי הארגון קיבל מטהראן עשרות מיליוני דולרים בחודשים האחרונים, וכי הוא מתמקד בין היתר בהצטיידות בכטב"מים ובהתארגנות באמצעות חוליות קטנות. בחיזבאללה דחו את הטענות ומסרו כי מערך הפיקוד שלהם לא נפגע.