זמן קצר אחרי הדיווחים מלבנון על תקיפות חיל האוויר בבקעת הלבנון ודרום המדינה, שר הביטחון ישראל כ"ץ אישר הערב (ה') כי צה"ל תקף פעם נוספת את אתר ייצור הטילים המדויקים הגדול ביותר של חיזבאללה בלבנון. כ"ץ מסר: "כל ניסיון של ארגון הטרור להשתקם, להתבסס מחדש או לאיים, ייענה בעוצמה חסרת פשרות". זמן קצר לפני התקיפה, מפקד פיקוד המרכז של ארה"ב, מייקל קורילה, נפגש עם נשיא לבנון, ג'וזף עאון.
חיזבאללה פעל לשקם את המפעל?
בהודעת שר הביטחון נמסר: "צה"ל תוקף כעת בעוצמה תשתיות טרור של ארגון הטרור חיזבאללה בלבנון, כולל באתר ייצור הטילים המדויקים הגדול ביותר של חיזבאללה שהותקף בעבר, לצד אתרים נוספים שחיזבאללה מנסה לשקם".
כ"ץ הוסיף לאיים על ארגון הטרור ואמר: "כפי שהדגשתי, מדיניות האכיפה המקסימלית נגד חיזבאללה תימשך. כל ניסיון של ארגון הטרור להשתקם, להתבסס מחדש או לאיים – ייענה בעוצמה חסרת פשרות. ממשלת לבנון נושאת באחריות למניעת הפרת הסכם הפסקת האש - לא נאפשר לחיזבאללה לאיים על תושבי הצפון וכלל אזרחי ישראל".