השב"כ עצר ישראלי מהגליל שנשבע אמונים לדאעש

צעיר בן 21 משפרעם נעצר בתום חקירה משותפת של שב"כ והמשטרה, שבה עלה כי נשבע אמונים לדאעש, הפיץ תכנים של ארגון הטרור וניסה לשכנע את חבריו לתמוך בדרכו

חדשות כיפה חדשות כיפה 02/11/26 10:49 כב בחשון התשפז

עקבו אחרינו בגוגל

בתום חקירה משותפת של שירות הביטחון הכללי והיחידה המרכזית במשטרת מחוז צפון, יוגש הבוקר (ב') כתב אישום נגד מוחמד סויטאת, בן 21 משפרעם, בחשד לחברות פעילה בארגון הטרור דאעש. הצעיר נעצר ב-28 בספטמבר במסגרת פעילות משותפת של שב"כ והמשטרה, בחשד לביצוע עבירות ביטחוניות.

ניסה לשכנע גם את חבריו

מחקירתו בשב"כ ובימ"ר צפון עלה כי הצעיר נשבע אמונים לארגון הטרור דאעש מספר פעמים, הביע תמיכה באידיאולוגיה של הארגון וצרך תכנים המזוהים עמו. עוד התברר כי פרסם ברשתות החברתיות תכנים של דאעש, התכתב עם תומכי הארגון ואף ניסה לשכנע את חבריו לאמץ את דרכו ולתמוך בפעילותו.

השב"כ עצר ישראלי מהגליל שנשבע אמונים לדאעש
תומכי דאע"ש, צילום: shutterstock

הבוקר, עם סיום החקירה, צפוי להיות מוגש נגדו כתב אישום לבית משפט השלום בחיפה, באמצעות עו"ד שגב אדלר מפרקליטות מחוז חיפה, בגין חברות פעילה בארגון טרור. בהודעה משותפת הבהירו שב"כ והמשטרה כי הם רואים בחומרה רבה מעורבות של אזרחים ישראלים בפעילות המסכנת את ביטחון המדינה ואזרחיה, והדגישו כי ימשיכו לפעול למיצוי הדין עם המעורבים בפעילות מסוג זה.